Categories Modni izazov

Pet znakova da nosite pogrešan grudnjak

Iako je najčešće nevidljiv, grudnjak je jedan od najvažnijih komada garderobe koji bi u svakoj prilici trebalo da bude saveznik ljepote i stila. Ali, istraživanje je pokazalo da čak 85 posto žena kupuje pogrešan grudnjak zbog čega njegov efekat potpuno gubi na vrijednosti. Saznajte da li ste i vi dio statistike i da li je vaš omiljeni grudnjak pravi za vas.

454-292-E_bra-490x315

1. Tragovi na koži

Ako vam se grudnjak nakon par sati nošenja ureže u kožu ili ostavlja crvene tragove bretela, to je znak da vam je premali. Potražite grudnjak šireg obima ili olabavite naramenice i kopčanje namjestite na najslabije.

2. Zgužvane korpe

Ako su korpe grudnjaka zgužvane, što se najbolje može primijetiti kada obučete usku majicu, to znači da vam je grudnjak prevelik. Tkanina korpe trebalo bi da prati liniju grudi, ali ako je ona opuštena, materijal se gužva i korpa mijenja oblik. Isprobajte grudnjak manjih korpi ili onaj s pojačanim “push-up” efektom koji će podići grudi i popuniti korpu.

3. Odvajanje od kože

Ako vam se donja, noseća ivica grudnjaka podiže na području između grudi to znači da vam je grudnjak premali. To je čest problem kod žena bujnijeg poprsja, a može ga riješiti veća korpa. Ako ne uspijete s korpama, potražite model s pojačanim donjim dijelom koji djeluje poput sportskog grudnjaka i prijanja većom površinom uz kožu.

4. Podizanje na leđima

Ako vam se zadnji dio grudnjaka, na području između naramenica podiže, problem je najvjerovatnije u prekratkim naramenicama. Ali isto tako, to može da znači i da vam je grudnjak preširok i da ne može da pridržava grudi. Pokušajte s manjim brojem ili drukčijim modelom koji će se bolje priilagoditi vašoj građi tijela.

5. “Prelivanje” grudi

Ako vam se grudi na gornjem ili bočnom dijelu korpe “prelivaju” preko ivice grudnjaka, riječ je o premaloj korpi. Korpa grudnjaka trebalo bi da obuhvati cijelu dojku, a ako je jo plitkom modelu grudi treba da “legnu” u korpu bez utiskivanja.

Izvor: zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *