Categories Modni izazov

Štikle ne moraju uvijek da budu bolno iskustvo: Naučite da ih nosite

Prije nego što obujete nove cipele koje ste specijalno kupile za jedan važan događaj (na primjer, za Novu godinu), neophodno je da ih prvi “razgazite”. Šetajte u njima po kući barem dva sata, najbolje u hulahopkama ili tankim čarapama. Obujte ih barem 20 minuta prije nego što krenete negdje.

stikle1-490x277

Visina štikle

Visinu štikle povećavajte postepeno. Nosite prvo one od pet, pa sedam, deset i više centimetara. Ako nemate baš sve modele na raspolaganju vježbajte uz pomoć stolice. Opustite prste podignite se na njih držeći pete u vazduhu. Ponovite nekoliko puta i ojačaćete stopala.

Stabilnost

Okrenite stopala sa spoljne strane – to će dati stabilnost vašim kukovima, a i skočni zglobovi će biti stabilniji.

Opustite se

Jačajte trbušne mišiće, donji dio leđa, kukove. Ako ste jaki u srednjem dijelu tijela, nestaće ukočenost u ekstremitetima. Dok hodate u štiklama opustite koljena.

Hodajte nježno

Mnoge žene misle da je glamuroazn hod u štiklama neki vid prenemaganja. Ako želite da koračate ženstveno, opustite se. Ideja je da ne izgledate napeto, već ležerno, s puno samopouzdanja.

Važne su i ruke

I ruke moraju da budu opuštene i da se nježno njišu uz tijelo. Odmaknite ruke u laktovima kako bi vam donji dio ruku bio slobodan.

Njega stopala

Redovno masirajte stopala, makar nekoliko minuta dnevno. Vaše noge moraju da budu u savršenom izdanju da biste izgledali očaravajuće u visokim potpeticama.

Izvor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *