Categories Look koji volimo

Plus size džemperi popularni su i ove sezone

Već je uveliko poznato da su džemperi glavni komad odjeće tokom jesenjih i zimskih dana…

Kombinacije su beskonačne, kao i modeli džempera koje možete da izaberete. Od pletenih, ručno pravljenih do onih sa rolkom i zanimljivim detaljima. Danas ćemo vam predstaviti nekoliko modela džempera za punije dame, sa raskošnijim oblinama. Kako da ih nosite, kombinujete i koji modeli su najbolji za prikrivanje onoga „što ne treba da se vidi“, saznajte u daljem tekstu.

We Sweater Weather. (Link in profile to shop the look.) #sweaterweather #catherines #plussizefashion #fallfashion #sweaters

A photo posted by Catherines Plus Sizes (catherinesplus) on

1. Džemper – tunike
Džemper tunike su ustvari „oversize“ džemperi koji su idealni za ležeran i neobavezan izgled. Ako se pravilno nose, nećete izgledati preveliko i okruglo, kao što to zna da učini bilo koja „oversize“ odjeća. Vodite računa da vam džemper ne bude predugačak, već do pola butina (početka bokova). Na ovaj način ćete izbjeći efekat preuveličavanja, a uz to ćete prikriti ovaj, uglavnom svim ženama, problematičan dio tijela. Ako volite da istaknete struk, mali, tanki kaišić bi dobro išao ili tračica u vidu pletenice.

2. Džemper – jaknica na zakopčavanje
Kada želite nešto drugačije i modernije, uvijek možete izabrati džemper na kopčanje. Njega uvijek možete skinuti, a slojeviti stil oblačenja je idealan za krupniju građu. U zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete, postoje dva tipa džempera na zakopčavanje: do koljena i oni ravnog kroja. Džemperi koji su malo duži i idu do koljena će prekriti problematične dijelove i učiniti da vaše tijelo izgleda izbalansirano, šta god da obučete ispod njega. Džemperi ravnog kroja uz tamnu majicu će vaš struk vizuelno učiniti manjim, kao i središnji dio, tj. stomak.

3. Džemperi sa vertikalnim detaljima

Znate i same koliko vetikalne pruge mogu da izduže figuru i učine je vizuelno manjom. Pruge su naša ljubav, ali samo kada su vertikalne. Horizontalne su veliko ne, osim ako imate u planu da izgledate šire. Istu funkciju imaju i svi ostali vertikalni detalji koji se mogu naći na džemperima. Bilo da je džemper cijeli prošaran ili je samo jedan dio u ovakvim detaljima, nećete pogriješiti što ste ga uzeli ili obukli.

4. Džemperi sa opuštenom rolkom

Pored toga što ovakva rolka predstavlja odličan detalj za sve prilike, ona ima još jednu funkciju – da vizuelno izduži vrat. Samim tim gornji dio tijela će vam izgledati uže i vitkije. Ako ne volite da vam grudi budu istaknute, takođe je ovaj džemper odličan za to, jer rolka tačno pada preko njih, a istovremeno odvlači pažnju i od stomaka. Nema šta – multifunkcionalni džemper!

5. Džemperi sa V izrezom
V izrez generalno stoji dobro svima. Pored toga što je neobičan, dobar je i za naglašavanje vrata i vizuelno smanjivanje gornjeg dijela tijela. Odličan izbor su i džemperi na preklop koji su pogodak za sve dame sa oblinama. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste – dekolte. Ako vam je V izrez dublji, bolje je da ispod džempera obučete neku majicu koja će prekriti vaš dekolte i učiniti vaš izgled pristojnijim i opuštenijim.

6. Asimetrični džemperi
Ove zime je popularno sve što je neobično. Neobični krojevi, zanimljiva šminka, ludi aksesoari… Na vama je samo da uključite maštu. Tako su postali totalno moderni i asimetrični džemperi. Vaš stil će biti istaknut, a sve oči uprte u vas, jer ćete izgledati naravno odlično. Birajte asimetrične džempere koji su do pola butina, kako vas ne bi „progutali“ i učinili još većim. Takođe su odličan izbor i oni džemperi čiji je zadnji dio duži u odnosu na prednji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *