Categories Trendovi & savjeti

5 trendova iz sedamdesetih koje ćemo nositi ove jeseni

Dok razgovaramo o povratku devedesetih i osamdesetih godina (koje su nekada smatrali modni kritičari kao “najgoru deceniji XX vijeka”), neki trendovi iz sedamdesetih godina dobijaju novi zamah u popularnosti. 

Pogledajte top 5 trendova iz sedamdesetih koje ćemo nositi ove jeseni.

Foto: Pinterest

Tanke svilene haljine

Svilena slip haljina se vratila u modu prije nekoliko godina i činila se kao nešto ekstravagantno. Sada kada smo se konačno navikli na njih, vrijeme je da priznamo da su nove slip haljine u stvari dobro zaboravljene stare, jer je “nude” svilene haljine tokom sedamdesetih nosila čak i Diana Ross.

Mango, 179 KM

Čizme iznad koljena

Čizme iznad koljena, koje trendeseterice toliko vole, takođe su pozdrav iz 70-ih. Posebno one na niskoj stabilnoj peti – takvi modeli se sada mogu naći u kolekcijama svih brendova.

Haljine i kombinezoni od jeansa

Kratki kombinezoni, poput onih koje nosi Bella Hadid, definitivno će nam se vratiti sljedeće godine. Oni su udobni, praktični, lijepi, savršeno se kombinuju sa sandalama i patikama, a ako ih nosite sa cipelama na širokoj peti i platformi, izgledaćete kao djevojka iz sedamdesetih.

Foto: Pinterest

Logomanija

Prije nekoliko godina, majice i duksevi sa natpisima muzičkih grupa pretvorili su se u punopravni modni trend, prodrmali su modne piste i garderobu djevojaka širom svijeta. Bilo bi suvišno podsjetiti da su se pojavile u 70-im.

Foto: Pinterest

Monohromatski izgled

Jedan od najupečatljivijih trendova sa pista ove sezone je – totalni crveni look. Odjeća u crvenoj boji od glave do pete, ili bilo koje druge boje – doživljava preporod. Ako prelistate arhive modnih časopisa ili samo pogledate stare fotografije na internetu, lako je vidjeti – da su se naše majke oblačile baš tako.

IZVOR: GRAZIA.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *