Categories Trendovi & savjeti

Ako volite gingham uzorak, obožavaćete Paris 99

Paris Starn nedavno je počela da kreira komade inspirisane prabakinom pregačom, a u samo dva mjeseca postojanja neki su modeli već rasprodati…

Foto: Instagram

Čini se kako su obožavateljke mode pronašle novu opsesiju na Instagramu koja se zove Paris 99. Brend je početkom decembra osnovala njujorška kreativka, a za sada se u ponudi može pronaći tek osam modela – nazvani po prijateljicama vlasnice brenda. Zanimljivim prorezima na haljinama stavlja naglasak na dijelove tijela koji se ne smatraju seksepilnim, ali su njoj izrazito privlačni.

Foto: Instagram

Materijal prekriven ginghamom u različitim oblicima je prisutan u gotovo svim američkim domaćinstvima, a dizajnerica ga je htjela učini zanimljivim. Zato je uzorak predimenzioniran te obrubljen valovitim vrpcama, a haljine krase i mašne od iste tkanine te biserna dugmad.

Foto: Instagram

Takođe, moderni krojevi daju savremenu notu retro tkanini, a svi modeli dolaze s detaljnim opisom koji dio tijela naglašava te kojoj će figuri najbolje pristajati. Na primjer, haljina Rio vizualno stanjuje struk, model Margaret naglašava i podiže dekolte, a ujedno je i šira u području stomaka i bedara, dok Paige s visokom kragnom naglašava ramena, stražnjicu i leđa.

Foto: Instagram

Haljine su namijenjene za samouvjerene žene, a izrađuju se ručno u radionici u Njujorku, i to u limitiranim količinama. Kreacije u ružičastoj, žutoj i plavoj boji kreću u izradu po primljenoj narudžbi na online prodavnici brenda, a potrebno je otprilike dvije sedmice da bi gotova haljina stigla na kućnu adresu. Paris 99 zasad ima nešto više od 3.000 pratitelja na Instagramu, a nema sumnje da će s dolaskom ljepšeg vremena brend osvojiti još veći broj fanova.

Foto: Instagram

Foto: Instagram Izvor: buro247.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *