Categories Trendovi & savjeti

Kupovina štikli uz naše savjete – posao bez po’ muke…

U ovoj bajci glavnu ulogu imaju predivne štikle s visokom, tankom petom, koje noge izduže do nebesa, dok stopalo u njima ugodno leži i svoju vlasnicu čini sretnom i zadovoljnom.

Foto: Guliver/Getty Images

Priča o udobnim štiklama mnogim ženama zvuči poput bajke, ali ovaj trik napokon bi taj san napokon mogao prenijeti u stvarnost.

Postoji trik za koji su potrebne samo dvije sekunde, a koji nam i prije kupovanja cipela može reći hoće li biti udobne ili ne. Jeste li spremne?

Za izvođenje ovog trika potreban je metar i nekoliko sekundi pažnje te cipela koju namjeravate da kupite.

Potrebno je izmjeriti udaljenost između potpetice i dijela cipele u koji ulazi prednji dio stopala. Ako udaljenost iznosi oko tri centimetra, štikla će biti udobnija, a ako udaljenost broji 2,5 centimetra ili je kraća – ove štikle biće prava muka za vaša stopala.

Zašto je tako? Kraća udaljenost govori nam da će cijela težina biti prebačena na prednji dio stopala, što nikako ne želite, piše Glamour.

Kako izmjeriti štikle u prodavnici? Jednostavno! Sa sobom ponesite mekani ili papirnati metar i nemojte se obazirati na začuđene poglede.

Kako izmjeriti cipele u online shopu? Ovo je malo teži zadatak. Naravno, posredstvom Interneta nećete moći saznati koliko je udaljenost između potpetice i mjesta u koje ulazi prednji dio stopala, ali zato se možete poslužiti “pomoćnim trikom”. Izmjerite udaljenost na ekranu, a zatim usporedite s drugim štiklama iz dućana, ili idealno, fotografijom cipela koje imate, a znate da su udobne. Naravno, fotografije koje koristite za poređenje moraju da budu iste veličine.

IZVOR: 100POSTO.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *