Categories Trendovi & savjeti

Modne dileme riješene: Kakva suknja odgovara vašoj građi tijela?

Dolaskom toplijih dana mjesto omiljenih hlača zauzeće suknje od kojih brojne žene zaziru u uvjerenju da svoju građu tijela ne mogu da usklade s ovim ženstvenim odjevnim komadom. Ali, pravilno odabran materijal, dužina i kroj poput čarobnog štapića mogu da stanje bokove, vizuelno izduže noge i da stvori obline.

Otkrivamo modele suknji koje odgovaraju različitim oblicima tijela.

Kruška – jači bokovi i naglašena zadnjica

Suknje koje se od bokova šire i padaju, napravljene od laganih materijala vizuelno će smanjiti jake bokove i naglašenu zadnjicu. Građama oblika kruške pristaju i “pencil” suknje do koljena, mali trik koji će vizuelno izdužiti figuru je detalj na bočnoj strani poput rajsferšlusa, a svakako birajte tamnije nijanse tkanina. Balon suknje koje se od struka šire treba izbjegavati jer ovaj model naglašava bokove.

Jabuka – naglašeno područje oko struka

Asimetrični krojevi prikrivaju stomak i stvaraju utisak većih bokova, pa su stoga idealne za sve vlasnice jabukolike građe tijela. Ukoliko su vaš adut tanke noge izaberite dužinu suknje iznad koljena, ali bez nabora s povišenim strukom, ovaj model prikriva kritične zone.

Sportska građa – uski struk i dječački bokovi

Zvonoliki i A krojevi na tijelu bez oblina proširuju uske, dječačke bokove, ove modele možete kombinovati uz kratke do struka sječene topove i široke bluze. Maksi suknje takođe su idealne u vizuelnom stvaranju oblina, izbjegavajte ravne krojeve i birajte slojevite, bogate “gipsy” modele.

Sitna i niska građa

Džepnim Venerama pristaju uske, pripijene suknje kratkih dužina, izbjegavajte midi i sve krojeve koji prelaze koljena jer one skraćuju noge. Modeli A kroja i visokog struka izdužuju figuru, kombinujte ih uz upasane bluze i majice.

Foto: Thinkstock Izvor: Life content

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *