Categories Trendovi & savjeti

Trend report: Ovo su nove “It” torbe i trendseterice ih obožavaju!

Sada sanjamo ne samo o kultnim modelima kao što su Chanel “2.55” ili “Birkin” modne kuće Hermès. Torbe Balenciaga, YSL modeli i torbe Céline su i dalje najpopularnije torbe. Ali, kada govorimo o najpoželjnijim torbama ove sezone pojavljuju se “novi” modeli. Interesantno je da većina njih ne liče na klasične i praktične torbe. Teško ih je nazvati čak i “lijepim”.

Foto: Instagram

Dizajneri se vraćaju na modele iz 90-ih – torbice koje se nose oko struka, promovišu minijaturne torbe u kojima jedva možete staviti mobilni telefon i torbe u obliku cijevi sa drvenim ručkama. Takođe, postoje i torbe sa velikim natpisima koje su idealne za fotke na Instagramu.

Na listi “it” torbi za 2017. pojavile su se torbe brendova: Gucci, Dior, Louis Vuitton…

Napravili smo listu od 10 najpopularnijih torbi, pa čak iako su neke vrlo skupe, često su rasprodate!

#1 Gucci

model Marmont matelassé leather belt bag, cijena: 850 evra

Alessandro Michele, kreativni direktor brenda Gucci, učinio je da torbice oko struka postanu pravi hit. Do nedavno su bile sinonim za kič, a danas su na vrhu popularnosti. Najodgovarajuća (i najpoželjnija) je naravno ona sa poznatim GG logom. U ovaj model već su se zaljubili stilisti, blogeri, modeli i modne urednice!

#2 Loewe

model Puzzle, cijena: 2.000 eura

Ovo je prva torbica koju je Jonathan Anderson kreirao za brend Loewe. Svaki “Puzzle” model je kreiran (oko devet sati) u španskoj fabrici i sastoji se od 40 različitih komada kože. Torba je dostupna u različitim bojama, a najpopularnije su Loewe torbice u nijansama plave, bronzane, narandžaste i crvene.

#3 Marc Jacobs

model Snapshot, cijena: 295 eura

Torba “Snapshot” Marca Jacobsa (koja se prvi put pojavila u sezoni proljeće/ljeto 2016) već su nosile Gigi i Bella Hadid i Karlie Kloss. Model “Snapshot” je poput foto aparata i pametnog telefona. Pa ni njen naziv nije slučajan!

#4 Chanel

model Gabrielle, cijena: 4.200 eura
model Gabrielle, cijena: 4.200 eura

Chanel brend ima najverovatnije najpoznatije torbe. Modeli 2,55 i torbica “Boy” ne moraju nikome biti prezentovane. Sada je francuska modna kuća prezentovala još jednu torbu koja je odmah postala popularna. Govorimo, naravno, o torbi “Gabrielle”.

#5 Simon Miller

model Bonsai 20 Suede Tote, cijena: 635 eura

Možda niste znali za američki brend Simon Miller, ali ste sigurno vidjeli street style zvijezde sa ovim torbicama. Simon Miller “Bonsai 20 Suede Tote” je nova hit torba. Izrađena je od kože u boji u obliku cijevi i ima drvenu ručku.

Nastavak na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *