10 najpopularnijih modnih logotipa u 2018.

by | 12 Decembra, 2018

Bliži nam se kraj godine a s njime i brojne liste popularnosti koje su nastale na osnovu pretraživanja određenih pojmova. Jedan od najboljih servisa, barem kada je o modi riječ, jest Lyst koji svako malo predstavi rezultate istraživanja na velikom uzorku ljudi.

Na primjer, lista najtraženijih logotipa kreirana je na osnovu 80 miliona kupaca iz 120 različitih zemalja svijeta koji su ove godine na Lystu tražili određene modne pojmove.

Logomanija je bila ključni trend 90-ih i ranih 2000-ih, a zahvaljujući povratku te estetike danas je još jača i veća no ikad. Logotip je svugdje, od odjeće, modnih dodataka, privjesaka za ključeve, sitnica za dom, pa čak i osvježivača za automobile (Balenciaga je predstavila osvježivač sa svojim logotipom i pritom su završili na sudu zbog kopiranja).

Po istraživanju Lysta najpopularniji logo na svijetu je onaj američkog streetwear brenda Supreme koji su nadrasli svoj streetwear status nakon saradnje s Louis Vuittonom.

Drugo mjesto zauzima sportski brend Champion koji se revitalizovao u toj navali estetike 90-ih kada je bio jedan od kultnih brendova mlađe generacije.

Na trećem se smjestio poznati italijanski sportski brend FILA koji su srušili sve rekorde prodaje i potražnje ove godine. Vrhunac je bila kolekcija koju su ostvarili u saradnji s kućom Fendi a po uzoru na Supreme i LV.

Četvrto mjesto pripada Pradi i to zahvaljujući ponovnoj popularnosti njihovih torbica koje su napravile neočekivan come-back u ovoj godini.

Pradu u stopu prati Fendi, brend koji je logomaniju doveo do savršenstva. Ove godine niste mogli izbjeći njihov prepoznatljivi F logo na ulicama modnih metropola, a stavili su ga na sve od čarapa, majica, kapa, cipela, torbi, haljina…

Gucci je naravno na listi kao šesti najtraženiji logotip u 2018. a iza njega se smjestila kuća Robe Di Kappa poznata po svojim najlonskim trenirkama u bojama. Na listi se našlo mjesta za Versace, novi Celine i naravno Louis Vuitton koji je uvijek u top 10 brendova na svijetu.

Izvor: buro247

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.