3.000 sati mukotrpnog rada: Ovako izgleda spektakularna Michael Cinco haljina!

by | 15 Maja, 2018

Dizajner Michael Cinco napravio je nevjerovatnu haljinu koja na prvi pogled oduzima dah.

Aishwarya Rai Bachchan je na filmskom festivalu u Kanu opet pokazala kako se dominira na crvenom tepihu. Nakon što je prošle godine na istom mjestu nosila haljinu u kojoj je izgledala poput prave princeze iz bajke, ove godine je premašila i svoje postavljene granice za styling. U haljini Michaela Cinca, bolivudska zvijezda je izgledala zanosno i nestvarno dobro.

Foto: Guliver/Getty Images

“Haljina je kreirana kako bi reflektovala neopipljiv san metamorfoze leptira”, rekao je dizajner za Harper’s Bazaar.

Na haljini nije štedio na detaljima, što dokazuje i činjenica da je cela prekrivena Swarovski kristalima. Kreirana je od ljubičastog, plavog i crvenog konca i ima dugačak šlep od 6 metara koji imitira “izlazak leptira iz lutke”, dok je silueta prilagođena tijelu glumice. Timu je bilo potrebno oko 3 hiljade sati za njeno pravljenje, što bi značilo 125 dana neprestanog i danonoćnog rada. Haljina je inače prvenstveno kreirana za Swarovski izložbu, ali je glumica uspjela da je učini apsolutno svojom.

Foto: Guliver/Getty Images

“Blisko smo radili sa Aishwaryom i njenim timom kako bi kreirali savršenu veličinu i unijeli nekoliko promjena koje su učinile da joj stoji kao salivena”, otkrio je dizajner.

Foto: Guliver/Getty Images

Kako je ovo druga godina saradnje Michaela Cinca i Aishwarye, koja je i glumici i dizajneru donijela nevjerovatno mnogo pažnje, sigurni smo da je ovo pravi duo iz snova. Već sada razmišljamo kakvu će haljinu nositi sljedeće godine…

Izvor: harpersbazaar.rs Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.