Brend Sonia Rykiel više neće postojati – bankrotirao je!

by | 29 Jula, 2019

Francuski brend Sonia Rykiel prestaje sa radom.

Ovu odluku donio je trgovinski sud u Parizu, koji je prethodno odobrio zahtjev kuće za dva mjeseca zaštite, tokom koje su morali da nađu novog investitora. Nominacije svih potencijalnih vlasnika su odbijene kao finansijski nepouzdane. Već nekoliko godina, Sonia Rykiel se borio sa kriznom situacijom, jer je brend prestao da prodaje i nije mogao da pronađe novog investitora brenda.

Dana 25. jula, sud je odbacio jedinog preostalog kandidata, kompaniju Lévy, što znači da brend prestaje da postoji.

Sada ima 134 radnika koji će biti otpušteni. Brend takođe ima šest butika u Francuskoj i Monaku, intelektualnu svojinu i arhive – sve će to biti rasprodato u bliskoj budućnosti.

Osnivač brenda je bila Sonia Rykiel, njen rad u modnoj industriji počeo je 1962. godine. Tada je prvi put isplela svoje široke pulovere i počela da ih prodaje u prodavnici svog muža. Nakon šest godina, otvorila je prvi butik u Parizu. Brend je proizvodio žensku i mušku odjeću, aksesoare, obuću i parfeme, posjedovao je oko 400 butika širom svijeta.

Finansijski problemi brenda počeli su 2012. godine kada su 80% svog kapitala prodali kineskom investicionom fondu Fung Brands (First Heritage Brands) a uskoro se taj postotak povećao na 100%. Prije toga, Sonia Rykiel je bio jedan od nekoliko finansijski nezavisnih brendova.

Izvor: grazia.rs Foto: Vogue

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.