Calvin Klein izdaje knjigu kultnih provokativnih fotografija

by | 27 Oktobra, 2017

Fotografije najprovokativnijih kampanja kuće Calvin Klein sabrane su u veliku knjigu koju će mnogi htjeti posjedovati!

Skandal vezan u holivudskog producenta Harveyja Weinsteina je uzburkao američku, ali i svjetsku javnost. Glumice, pjevačice i modeli su prekinule dugogodišnju šutnju i počele progovarati o zlostavljanju s kojim su se kroz svoj posao susretale i prečesto.

Tako je juče odjeknula i vijest da kuća Condé Nast prekida svaki oblik suradnje s poznatim fotografom Terryjem Richardsonom, nakon što su nagađanja o njegovom nedoličnom ponašanju postala sve glasnija.

U isto vrijeme, obnažene fotografije i aluzije na seks i dekadentno ponašanje i dalje ostaju moćan alat modne i beauty industrije. Osoba koja je to među prvim prepoznala je dizajner Calvin Klein, osnivač istoimenog brenda, koji je svoju popularnost dijelom stekao i zbog upečatljivih kampanja koje se nisu bojale prelaziti granice.

Sjećamo se tako brojnih fotografija modela u donjem rublju, Brooke Shields koja ispod svojih farmerki ne nosi ništa, kao i gole Kate Moss. Najbolje od takvih ostvarenja je dizajner sada odlučio okupiti u knjizi naziva “R-Rated History”, u kojoj će se nalaziti oko 30.000 provokativnih fotografija. Još uvijek nije poznato koja će fotografija krasiti naslovnicu knjige, no kako je Klein izjavio za New York Times, sastojaće se od 463 stranice i koštat će oko 150 dolara.

Na ovom je projektu radio nekoliko godina, nakon stalnih nagovora osoba poput Anne Wintour i drugih modnih “insidera”, a što se tiče odabira fotografija, kazao je kako se vodio intuicijom koja ga je tako dobro služila tokom plodonosne karijere. Tačan datum objavljivanja još nije poznat.

IZVOR: BURO247.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.