Chanel se ponovo upisao u modnu istoriju!

by | 6 Jula, 2018

Chanel je predstavio još jednu spektakularnu reviju koja je svoj vrhunac doživjela sa zadnjim modelom koji je prošetao pistom. Naime, drugi put u istoriji Chanela, reviju je zatvorio sudanski model Adut Akech Bior nakon što je dobila prilik priliku da otvori prošlu Cruise reviju. 

Foto: Guliver/Getty Images

Standardno, svaku Chanel kolekciju zatvara njihov glavni model te sezone, a ove godine Adut je dobila priliku prošetati se ruku pod ruku s Karl Lagerfeldom noseći mint zelenu vjenčanicu. Uski sako s metaliziranim srebrnim detaljima na kragni i porubu uparen s dugom uskom suknjom te kratkim velom, oduševio je sve prisutne. Impresivna, a opet decentna te totalno netipična vjenčanica te odabir modela obilježili su posljednju Chanel reviju i upisali se u modnu istoriju.

Foto: Guliver/Getty Images

U spektakularnom prostoru pariskog Grand Palais koji je na jednu veče pretvoren u malo izdanje Pariza zahvaljujući odličnoj scenografiji, Lagerfeld je i ovog puta oduševio modnu publiku.

Kolekcija je otvorena s već tipičnim odijelima od tvida inspiriranim trendovima četrdesetih godina, ali i s rokerskim detaljima poput rockabilly frizure, visokih izreza na suknjama i rukavima te metaliziranih dodataka. Najzamjećeniji detalj bile su suknje uparene s kratkim hlačicama ispod, što će prema svemu sudeći, biti jedan od većih trendova sezone. Visoke i polo kragne, kratke jaknice od buklea na dugim večernjim haljina, choker ogrlice od šifona te blještave čizmice detalji su koji su svima zapeli za oko, ali cjelokupna revija bila je daleko više usmjerena na umjerenost i tradiciju. Naime, slično kao revije Diora i Givenchyja predstavljene nekoliko dana prije, vodeća inspiracija kolekcije Lagerfeldu je bilo umijeće izrade i talentovani tim koji stoji iza svake haute couture kolekcije.

Foto: Guliver/Getty Images

Zato je ova kolekcija daleko umjerenija od prošlih. Čak ni scenografija, koliko god bila impresivna, nije jedna od onih o kojima će se pričati godinama nakon, poput na primjer prošle Cruise kolekcije kada je okosnica seta bio divovski kruzer nalik Titaniku.

Foto: Guliver/Getty Images

Pa tako je i kolekcija vrlo jednostavna, ali istovremeno kompleksna zbog zanimljivih i nekoliko neobičnih detalja, a nama se posebne svidjelo ono što je priliku dobila nositi jedna od najtraženijih hrvatskih manekenki Yvonne Bevanda koja je prošetala u dugom kaputu jednostavnog kroja uparenim s visokim kožnim rukavicama otvorenih prstiju – modni dodatak koji je sinonim za Lagerfelda.

Foto: Guliver/Getty Images

Istorija Chanela je i te kako poznata, a ovih dana se naveliko pričalo o činjenici da je upravo ta kuća jedna od najunosnijih u cijelom spektru luksuznih dobara. Nevjerovatnih 10 milijardi dolara ostvarenih u prodaji tokom 2017. godine omogućuju Chanelu i Lagerfeldu raskrštene ruke i svu slobodu i kreativnost ovog svijeta, pa ne očekujemo ništa manje spektakularne revije i kolekcije.

Izvor: fashion.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.