Chanel: Tri decenije od ulaska modne kuće u svijet satova

by | 27 Marta, 2017

Za samo 30 godina Chanel-ovog putovanja kroz svijet satova, modna kuća je uspjela da usavrši svaki dio ovog zanata, kako bi kreirala najfinije luskuzne satove.

Definisanjem jedinstvene vizije prema ovoj struci kroz kreiranje satova kao predmeta ljepote i žudnje napravljeni su neki od najljepših, izuzetnih komada ovog aksesoara.

Satovi su dizajnirani tako da izdrže test vremena.

Oktobra 1987. godine, Chanel je neočekivano kreirao svoj prvi sat koji je dobio ime “Première”. U pravljenju satova, Première je bio prvi ženski sat napravljen od strane Chanel-a čiji oblik je inspirisan čepom parfema Chanel N°5 i trgom Place Vendôme u Parizu.

Kao nikada do tad, ovaj sat namijenjen žena koji je ujedno definisao i ženstveni stil, nije bio jednostavna “kopija” muškog sata.

Première, čija je ženstvenost oličenje njegovog originalnog ambasadora Ines de ka Fressange, je autentični pokazatelj vremena, ali i pokazatelj stila – modni aksesoar. Ovaj sat je otvorio prvo poglavlje velike priče između modne kuće Chanel i svijeta pravljenja satova.

Zatim su uslijedeli i satovi koji su obilježili godine kada su nastali: 2000. je kreiran Chanel J12 sat, u 2005. J12 Tourbillon, 2012. je za 25-godišnjicu kreiran Première sat sa “lebdećim” turbijonom, a iste godine je predstavljena i prva Mademoiselle Privé kolekcija satova, dok je Mademoiselle Privé Camélia Brodé sat predstavljen 2013. godine. Godine 2015. je predstavljen BOY∙FRIEND androgeni sat, a kasnije iste godine i BOY∙FRIEND Tweed sat. Godinu dana kasnije, 2016., predstavljen je CALIBRE 1.

Ove godine, Chanel Horlogerie puni 30 godina. Trideset godina i ista želja za postizanjem uspjeha i pomjeranje granica je i dalje tu, samo još jača. Modna kuća sa ponosom predstavlja rekreirano izdanje Première sata čiji izgled podiže pravljenje satova na potpuno nov nivo. Novi skeletonizovani mehanizam u crnoj boji je jedinstven, dok jedinstveni simbol kuće – cvijet kamelije, ukrašava ovaj sat na nevjerovatno lijep način.

IZVOR: HARPERSBAZAAR.RS

FOTO: CHANEL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.