Da li je ovo najpopularnija haljina 2018. godine?

by | 29 Novembra, 2018

Alessandra Rich je italijanska dizajnerka sa stalnim prebivalištem u Londonu koja je u posljednjih nekoliko godina postala popularna među holivudskim glumicama, pjevačicama, manekenkama, ali i članicama kraljevskih porodica.

Haljina Alessandre Rich, italijanske dizajnerke

Njene kreacije karakterišu romantični i ženstveni krojevi koji na suptilan način naglašavaju ženske adute. Dizajnerica je najpoznatija po dugim večernjim toaletama, a tek je od 2016. počela dizajnirati suknje i haljine mini krojeva.

U njenoj kolekciji za proljeće/ljeto 2018. godine, koja je bila nadanuta poznatom fotografijom poljupca na Times Squareu Alfreda Eisenstaedta iz 1945. godine, istakla se jedna naizgled jednostavna haljina od umjetne svile.

Tamnoplava strukirana haljina na kopčanje s bijelim tačkicama i kragnom oduševila je brojne dame jer laska ženskoj figuri bez obzira na veličinu. Veliku popularnost dobila je nakon što ju je obukla Catherine Middleton za službeni kraljevski portret povodom 70-og rođendana princa Charlesa.

Foto: Instagram

No ovaj model prije nje nosile su brojne druge dame. Po New Yorku u aprilu ove godine u njoj je hodala trendseterica Sarah Jessica Parker, svevremenski model Christie Brinkley, ali i mlada glumica Daisy Ridley iz Star Wars serijala.

Tamnoplava haljina na bijele tačkice Alessandre Rich mogla se vidjeti čak i na kraljevskom vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja. Nosila ju je, naime, prijateljica vojvotkinje – Abigail Spencer.

Abigail Spencer
Foto: Guliver/Getty Images

Haljina je – naravno – rasprodata, a prodavala se po cijeni od 1.225 britanskih funti.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.