Digitalni Fashion Week u Milanu u julu, ista inicijativa i iz Pariza

by | 11 Maja, 2020

Italijanska komora za modu organizovaće od 14. do 17. jula prvi digitalni Fashion Week u Milanu, kao “konkretan odgovor” na pandemiju koronavirusa, saopštila je ta komora. Federacija visoke mode u Francuskoj je najavila istu inicijativu.

Ovaj “susret za predstavljanje muških i ženskih kolekcija” jeste konkretan odgovor na potrebu promovisanja brendova koji će imati priliku da, kao dio digitalnog kalendara, predstave kolekcije za muškarce proljeće/ljeto 2021. i najave kolekcija za muškarce i žene proljeće/ljeto 2021. godine”, precizira ova modna komora.

“Postavljanje digitalnog Fashion Weeka je konkretan odgovor na trenutak u kojem živimo”, naveo je u saopštenju predsednik komore Carlo Capasa.

Komora će izraditi digitalnu platformu na kojoj će biti postavljene fotografije i video snimci, intervjui i snimci iz backstagea. Istovremeno sa predstavljanjem kolekcija sa “Milanskog digitalnog Fashion Weeka” biće postavljena platforma namijenjena međunarodnim kupcima, sa predstavljanjem brendova uz fotografije i video snimke kolekcija.

Ovaj modni događaj će moći da se prati posredstvom cameramoda.it, Instagrama, Facebooka, LinkedIna, Weiboa i YouTubea.

Naredna Pariska sedmica mode, posvećena muškoj modi, takođe će biti održana online od 9. do 13. jula. Kolekcije za muškarce proljeće/ljeto 2021. biće predstavljene u “obliku filma i video snimaka” na posebnoj platformi.

Zbog pandemije koronavirusa, otkazane su modne revije u Parizu koje su bile planirane za kraj juna i početak jula.

Izvor: n1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.