Dolce&Gabbana u slavu majčinstva

by | 3 Marta, 2015

Revija italijanskog brenda Dolce&Gabbana ubraja se među najpopularnije u sklopu svjetske sezone Sedmice mode, a posljednja revija ovog dvojca bila je izuzetno emotivna.

sipa_00706486_000333

Modni dvojac osvaja svojim ženstvenim, elegantnim i nježnim retro kreacijama u kojima slave ljepotu žene. Novu kolekciju, koju su predstavili u nedjelju 1. marta u sklopu Sedmice mode u Milanu, posvetili su svim majkama, a na pisti smo mogli vidjeti i hrvatsku manekenku Anu Buljević.

Poznato je kako dizajneri Stefano Gabbana i Domenico Dolce veliku važnost pridaju porodici koja je bila u centru njihove kampanje za aktuelnu kolekciju. Stoga kolekcija koja odaje počast majkama ne iznenađuje.

sipa_00706486_000028

Kolekcija ne slavi samo majke nego i one koje to tek treba da postanu. Reviju nosila su i djeca, odnosno prošetala su se na pisti sa svojim majkama.

Kad su komadi u pitanju, Dolce&Gabbana nastavljaju u svom maniru. Posvećeni svom izgrađenom stilu u kom je ljepota žene na prvom mjestu, dvojac i ovaj put predstavio je izrazito ženstvenu, prefinjenu i elegantnu kolekciju u kojoj dominira silueta pedesetih.

Osim već očekivane crne boje i crne čipke, na pisti smo mogli vidjeti i jarke boje, poput plave i crvene.

Neizostavni cvjetni uzorak ovaj put je osvježen dječijim crtežima koji krase haljine. Na kreacijama takođe mogli smo vidjeti i ilustracije u duhu nekadašnjeg starog načina dokazivanja majke i djeteta.

Foto: Sipa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.