FOTO: Valentino revija zbog koje su plakale Naomi Campbell i Celine Dion

by | 30 Januara, 2019

Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor kuće Valentino proljetnom couture kolekcijom uspio je rasplakati dvije dive – Celine Dion nije mogla zadržati suze u prvom redu revije, isto kao i Naomi Campbell koja je zatvorila reviju uz gromoglasan aplauz publike.

Glavni urednik britanskog Voguea Sir Edward Enninful na svom je Instagram profilu napisao da je ovo bila najemotivnija revija koju je ikada vidio u životu i da bi njegova majka uživala u svemu prikazanom.

Lifestyle novinar Derek Blasberg se osvrnuo na mračnu stranu modne industrije i rasnu diskriminaciju kojoj i danas često svjedočimo na pistama svjetskih sedmica mode. Blasberg je napisao sljedeće: “Bilo je vremena kada francuske modne kuće nisu posuđivale odjeću Afroameričkim modnim magazinima već su je isti morali kupovati kako bi je predstavili svojoj publici. Afroameričke manekenke se nisu smjele presvlačiti u istoj prostoriji gdje su bile bjelkinje. Valentino je danas preokrenuo tu priču i pretvorio je u jednu od najspektakularnijih revija visoke mode.”

Ovo je jedna od rijetkih revija na kojoj su dominirale afroameričke manekenke. Od 65 manekenki koje su prošetale pistom njih 48 su bile afroameričkog porijekla na čelu s Naomi koja je najglasnija zagovornica različitosti na pistama i u kampanjama modnih kuća.

Jasno je zašto su emocije prštale na sve strane. Piccioli nije napravio kolekciju inspirisanu afričkom kulturom, pa mu je bilo zgodno i logično da angažira Afroamerikanke. Ova kolekcija nije imala veze s ničim osim s nepatvorenom ljepotom odjeće i ljepotom žena koje su je nosile. Teško je izdvojiti nekoliko kreacija koje su “nosile” kolekciju, svaka je bila dovoljno jaka i izvedena do savršenstva u maniri starih couture revija kada je publika uživala u bajkovitosti cijele priče.

Raskoš materijala, uzoraka, volumen koji Piccioli naglašava do nevverojatnih razmjera, boje s kojih ne možete skinuti pogled i taj jaki emotivni trenutak na pisti, sve to je učinilo ovu reviju nezaboravnim iskustvom koje će se sigurno komentarisati mjesecima kako u modnim krugovima, tako i na društevenim mrežama.

[smart-grid]

[/smart-grid]

Izvor: buro247.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.