Gwyneth Paltrow spasila život ženi

by | 22 Augusta, 2011
Slavna glumica je sasvim slučajno spasila život Amerikanki Lari Lundstrom Clarke za vrijeme napada 11. septembra 2001. godine, piše Morton Report.
Slučajni spasilac: Gwyneth Paltrow
 
Kako svjedoči sama Lara, tog dana je žurila u kancelariju koja se nalazila u njujorškim kulama “Blizancima”. Malo je kasnila, ali se nije previše zbog toga uzbuđivala. I prije joj se to događalo, a vrijeme bi uvijek nadoknadila pretrčavanjem ulice do željezničke stanice.
 
Isto je pokušala i ovaj put, ali tada se dogodilo ono što joj je pokvarilo cijelo jutro, ali nešto kasnije spasilo život. Gwyneth Paltrow, koja je živjela u blizini, umalo je naletjela na nju svojim Mercedesom, ali je glumica na vrijeme zakočila i sve je prošlo bez povreda.
 
Lara je morala da se vrati na svoju stranu ulice kako bi sačekala zeleno svjetlo, a dok je čekala, voz je otišao i ona je znala da će zakasniti na posao.
– Kao da se cijeli svijet urotio protiv mene da zakasnim. Bila sam ljuta na sve, uključujući Gwyneth Paltrow – prisjetila se Lara.
 
U trenutku kada je stigla do “Blizanaca” prvi avion je već udario u jedan od nebodera. Četvoro njenih kolega je tada umrlo.
 
– Da sam tog dana ulovila voz, bila bih za svojim stolom na 77. spratu drugog nebodera – ispričala je Lara, koja je tek nedavno smogla hrabrost da pošalje pismo zahvalnosti slavnoj glumici kako bi je podsjetila na taj dan.
 
Gwyneth Paltrow je ostala duboko ganuta nakon što je primila pismo, rekao je njen agent. Igrom sudbine, Paltrow je samo par godina ranije glumila u filmu “Sliding Doors” u kojem je tumačila ulogu Helen. U filmu su prikazane dvije verzije njenog života – onog u kojem stiže na voz i onom u kojem joj voz pobjegne.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.