Categories Modne vijesti

H&M i Helena Christensen najavljuju capsule kolekciju

H&M najavljuje saradnju sa fotografkinjom, kreativnom direktorkom i legendarnom manekenkom Helenom Kristensen, poznatom i po svom oštrom oku i upečatljivim fotografijama. Ova mala, ali pažljivo odabrana capsule kolekcija u centru pažnje ima ekspresivne fotografije cvijeća koje je uradila Helena, a kuriozitet je i to što je ona uradila i fotografije za kampanju. H&M x Helena Christensen kolekcija biće u prodaji od 30. januara u odabranim H&M prodavnicama.

Foto: H&M/Helena Christensen

Helena, rođena u Kopenhagenu, bila je jedna od originalnih supermodela iz devedesetih godina, viđena na mnogim naslovnim stranama magazina i svrstana među najomiljenije modele za catwalk. Trenutno se bavi modnom i umjetničkom fotografijom, a njeni radovi su objavljivani u mnogo magazina koji se bave umjetnošću i dizajnom, kao i u mnogo galerija širom svijeta.

H&M x Helena Christensen kolekcija ima jednostavnu, ali edgy energiju i na njoj je radio H&M-ov tim dizajnera. Sadrži ležerne majice kratkih rukava, kao i kratke i oversized dukseve. Dominantne boje su bijela, crna i siva, što daje čistu pozadinu za fotografije cvijeća.

Foto: H&M/Helena Christensen

“Jako se radujemo što ćemo sarađivati sa Helenom Christensen. Ona je legenda, što zbog njenog rada ispred i iza kamere, što zbog njenog humanitarnog rada. Helenine predivne fotografije cvijeća savršeno se uklapaju u ovu kolekciju inspirisanu devedesetim godinama”, rekla je Maria Östblom, glavna dizajnerica ženske odjeće u H&M-u.

Foto: H&M/Helena Christensen

“Bilo je zabavno iskustvo sarađivati sa H&M-om. Ne samo zato što sam bila u mogućnosti da vidim kako moje fotografije dobijaju jedan nov život u obliku stvari već i zato što sam mogla da ih vidim kroz svoj objektiv kada sam radila fotografije za kampanju. Želela sam da ‘uhvatim’ generaciju sutrašnjosti i da ih ohrabrim da budu ono što jesu tako što ću dozvoliti da njihove ličnosti zablistaju”, izjavila je Helena.

Foto: H&M

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *