Categories Modne vijesti

H&M je najavio još jednu sjajnu saradnju koja će vas oduševiti!

H&M s veseljem najavljuje ženstvenu kolekciju u saradnji s kolumbijskom dizajnericom Johannom Ortiz.

Uz snažnu paletu boja, egzotične cvjetne printeve i glamurozne siluete koje su postale sinonim za Ortiz robnu marku ženstvenog odijevanja, kolekcija je prepuna elegantnih kombinacija pogodnih za dan i za noć, kao i za one koji su u potrazi za statement komadima.

Ekskluzivna “pred-kolekcija” sastoji se od četiri haljine koje će biti dostupne od 3. decembra u odabranim trgovinama i na webu, a glavna kolekcija biće dostupna u martu 2020. godine.

Pred-kolekcija se sastoji od četiri stila koji su sinonim za koketirajuću i nezahtjevnu estetiku Johanne Ortiz: haljina-tunika, haljina na vezanje, mini haljina i duga haljine sa slojevitim krojem volana.

Četiri egzotična cvjetna printa iz Ortizove arhive – “Divlje ruže”, “Raj orhideja”, “Cacatua” i “Coquelicots” predstavljene su u živim novim bojama toplo žute, prašnjave ružičaste, šumsko zelene i tamno smeđe boje koralja s fenomenalnim volanima i valovitim detaljima na manšetama i rubovima. Kako ih sada nositi? Ortiz predlaže uparivanje s minimalnim sandalama, raskošnim naušnicama, valovima u kosi i slamnatom torbom.

“Svi printovi potiču iz moje opsjednutosti cvijećem, palmama i prekrasnim bojama s kojima sam blagoslovljena dok gledam kroz prozor kad se probudim u svojoj kući u Kaliju, u rodnoj Kolumbiji. Print Latinske Amerike i njeno jedinstveno nešto je što se može osjetiti u svakom mom dizajnu, tako da sam oduševljena što će toliko žena na svijetu imati mali komad Kolumbije u svojim ormarima zahvaljujući Johanni Ortiz x H&M saradnji”, kaže Johanna Ortiz, dizajnerica i izvršna direktorica.

“Otkrivanje svijeta bujnog dizajna Johanne Ortiz, njena upotreba boja i njen izvanredni štih za dramatične siluete bilo je sjajno iskustvo za cijeli dizajnerski tim. Za vrijeme cijelog procesa tim je blisko sarađivao s Johannom, uživajući u njenom izuzetnom gostoprimstvu i prekrasnom domu u Kaliju. Oduševljeni smo što možemo proslaviti bogatu istoriju i zanat Kolumbije i približiti Johannin dizajn kupcima H&M-a”, kaže Maria Östblom, H&M voditeljica dizajna za žensku odjeću.

Izvor: fashion.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *