Categories Modne vijesti

Hoće li Annu Wintour zamijeniti muškarac?

Iako se o njoj godinama priča zaista svašta, Anna Wintour jedna je od najmoćnijih žena modnog biznisa, a na poziciju glavne urednice američkog Voguea došla je prije nevjerovatnih 30 godina.

Foto: Guliver/Getty

A kako se šuška, Anna planira otići s tog mjesta ovog ljeta iako je kompanija Condé Nast pod kojom je Vogue oštro demantovala sve glasine. Međutim, još glasnija šuškanja su ta da na njeno mjesto stiže Edward Enninful, urednik britanskog Voguea koji je na toj poziciji zamijenio Alexandru Shulman nakon 25 godina.

Podsjetimo, Edward je ovu laskavu poziciju preuzeo u aprilu 2017. godine, nakon što je iskustvo sticao uređivanjem časopisa i-D i W Magazine, a već je prvom naslovnicom pokazao kako je ozbiljno shvatio svoj novi posao.

Naime, stavljanjem nebijele i problematične manekenke Adwoa Aboah na naslovnicu, Edward je pokazao kako ne misli da šuti o problemu rasne diskriminacije u modnom svijetu, što je svijet dočekao s oduševljenjem. Uz to, Edward ima i poveću listu celebrity prijatelja, zbog čega je vrlo uticajan pa njegov izbor nimalo ne čudi, kao ni činjenica da bi veliku Annu mogao zamijeniti takav neko.

Anna bi navodno trebala napustiti ovu poziciju nakon vjenčanja svoj kćeri Bee Shaffer koja će se tada udati za redatelja Francesca Carrozzinija, sina preminule urednice talijanskog Voguea i Annine bliske prijateljice France Sozzani.

Tokom svoje karijere Anna je promijenila svijet modnih editorijala, a pomogla je i velikim imenima poput Marca Jacobsa i Alexandera McQueena da se probiju iako Alexandra nosi titulu najuspješnije Vogue urednice svih vremena zbog odlične prodaje. A hoće li Edward preuzeti i Annino mjesto, ostaje nam pričekati da vidimo.

Foto: Guliver/Getty Images Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *