HP pokreće “Madagaskar 3: Najtraženiji u Evropi”

by | 20 Juna, 2012
Snaga HP-ove tehnologije i kreativni genije DreamWorks kompanije Animation SKG, Inc (Nasdaq: DWA) udružili su se kako bi publici podarili divlju poslasticu sa naprednom animacijom 3D filma "Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi", koji upravo igra u domaćim kinima. 
HP-ova tehnologija je korištena kako bi se pomoglo animatorima/cama DreamWorksa da riješe umjetničke izazove koji film "Najtraženiji u Europi" dovode na velika platna, kao treći dio uspješnice "Madagaskar". Po prvi put svjetska publika može doživjeti "Madagaskar" u 3D izdanju. Originalni film je izašao 2005, a zajedno sa nastavkom iz 2008. ostvario je bruto prihod od 1,1 milijardi dolara na svjetskim kino-blagajnama.
"Naš cilj za svaki film je da pomaknemo granice naše kreativnosti kako bismo oživjeli priču za publiku", rekao je Ed Leonard, glavni operativni direktor za tehnologije studija DreamWorks Animation. "HP-ova tehnologija omogućava našim umjetnicima i umjetnicama da pređu te granice i usredotoče se na kreiranje najmoćnijeg doživljaja 3D animacije."

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.