I to se desilo: Kraljica Elizabeta prvi put na Londonskom Fashion Weeku!

by | 21 Februara, 2018

Na Sedmici mode u Londonu u utorak se mogao vidjeti neočekivani prizor: kraljica Elizabeta II i Anna Wintour, jedna od najuticajnijih osoba u svijetu mode, sjedile su jedna pred druge na modnoj reviji na koju je britanska kraljica došla prvi put.

Foto: Guliver/Getty Images

Kraljica koja je sjedila u prvom redu, gledala je predstavljanje mladog britanskog dizajnera Richarda Quinna kojemu je uručila prvu “nagradu za modu Elizabeta II”, koja će se ubuduće svake godine dodjeljivati mladim talentima.

Elizabeta II, koja je bila u jednostavnom kostimu od svijetloplavog tvida, činila se na trenutke zbunjena pred Quinnovom kolekcijom u kojoj su bila zanimljiva odijela s cvjetnim uzorcima koja su se nosila s motociklističkim kacigama te teške kožne haljine i mrežaste čarape.

Foto: Guliver/Getty Images

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu biti na Sedmici mode u Londonu”, rekla je uoči predaje nagrade i dodala: “Od tvida s Hebrida do nottinghamske čipke, dakako i Carnaby Streeta, naša modna industrija je dugi niz godina poznata po svom posebnom umijeću te i dalje proizvodi tkanine svjetske klase i najmodernije, praktične kreacije”.

https://www.instagram.com/p/Bfb6aKbDRBf/?taken-by=buckinghamroyal

“Kraljičin dolazak na reviju bilo je ‘nevjerovatno’ iskustvo”, rekao je Richard Quinn, dodajući da bi rado kreirao odjeću za buduću članicu kraljevske porodice, američku glumicu Meghan Markle koja će se u svibnju vjenčati za princa Harryja.

Foto: Guliver/Getty Images Izvor: zivotistil.rtl.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.