Idris Elba protiv kriminala: Kolekcija s natpisom “Ne ubodite svoju budućnost”

by | 21 Jula, 2019

Idris Elba je odlučio dodati poziciju modnog dizajnera u svoj već poveći portfolio. Gradeći uspjeh lansiranja njegove marke 2HR Set u Velikoj Britaniji, dobitnik Zlatnog globusa, reditelj, producent i muzičar, službeno je predstavio svoju kolekciju odjeće. Ime uniseks linije inspirirano je njegovim zanimanjem za muziku i DJ kulturu. Usavršavao je taj talent dok je odrastao u londonskom East Endu. U izjavi Elba je otkrio kako je ideju dobio tokom pauze između DJ setova.

Kao odgovor na nacionalnu krizu kriminala povezanog s napadima nožem u Velikoj Britaniji, Elba i njegov tim razvili su odjeću s natpisom “Ne ubodite svoju budućnost”. Svi prihodi od kampanje ići će u korist organizacije aktivista Farona Alexa Paula. Britanski aktivist i njegovi pristaše na ulicama skupljaju noževe. Nakon što je Faron Alex Paul 18 puta izboden nožem, krenuo je u kampanju kako bi spriječio zločine povezane s napadima hladnim i vatrenim oružjem.

Kolekcija se sastoji od dukseva, majica s dugim i kratkim rukavima i drugih osnovnih komada. Tu su i mnogi stilovi inspirirani saradnjom s britanskim DJ-om, muzičarem i producentom Fatboy Slimom. Maloprodajne cijene kreću se od 49 dolara za majicu do 86,50 dolara. Najnovija kolekcija 2HR seta bit će objavljena u dvije capsule kolekcije za muškarce, žene i djecu. Prva kolekcija će predstaviti brend, a u drugima će sarađivati s brendovima, muzičarima, umjetnicima i fotografima koji su inspirirali Elbu.

Izvor: elle.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.