Karl Lagerfeld “lansirao” raketu na novoj Chanel reviji u Parizu

by | 8 Marta, 2017

Karl Lagerfeld u Parizu je predstavio novu kolekciju za kuću Chanel, a revija ni ovaj put nije prošla bez spektakla!

Foto: Chanel

Lagerfeld voli tematske revije. Feministički marš, big data, casino – to su samo neke od tema koje je taj stari dizajnerski lisac istražio kroz megalomansku scenografiju na svojim revijama. Sada je red došao na aktuelnu tematiku turističkih putovanja u svemir pa je Lagerfeld tako u centar ovogodišnjeg showa stavio veliku raketu koja je na kraju i “lansirana” prema staklenom krovu uz obilje dima dok ju je okruživala vojska modela.

Osim tog najvećeg i najočitijeg nosioca teme, u kolekciji je bilo pregršt doslovnih referenci na svemir i svemirska putovanja. Bili su tu motivi astronautskih odijela, Mjeseca i njegovih mijena, tamnoplavih šljokičastih tkanina koje su podsjećale na zvjezdano nebo, pa onda i čizama i ogrtača u ogledalosrebrnoj koja se u pop kulturi često veže uz svemirsku tematiku.

Osim tih svemirskih referenci, kolekcija je zapravo bila vrlo nosiva, siluetama i tkaninama ništa drugačija od onog što Lagerfeld inače radi. Bilo je tu dakle pregršt odijela i kostima od za Chanel prepoznatljivog tvida, mini haljina u stilu šezdesetih godina prošlog vijeka sa širokim okovratnicima, zanimljivih čizmama u dva tona, kao i na njihovim slavnim slingback sandalama.

Lagerfeld je od uzoraka koristio onaj karirani i pepito te već spomenute printeve i vezove svemirskih motiva. Kolorit je takođe bio vrlo chanelovski – crna, bijela, tamno plava i tonovi ljubičaste i zelene s metalik momentima, slično kao i u prošloj kolekciji.

Ništa novo kad su u pitanju forme, ali svojstveno toj modnoj kući sa vijekovnom tradicijom čija je izrada toliko delikatna i prekrasna kakvom se malo koja modna kuća može pohvaliti.

U galeriji pogledajte neke komade iz nove kolekcije za jesen/zimu 2017.

IZVOR: BURO247.HR FOTO: CHANEL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.