Kate Moss i Kaia Gerber lica su nove kampanje Stelle McCartney

by | 11 Januara, 2019

Za Kate Moss ovo je sedmi angažman za poznatu britansku modnu kuću, dok je za mladu Kaiu Gerber ovo veliki korak u karijeri kao njena prva reklamna kampanja za Stellu McCartney.

Dizajnerica poznata po održivoj modi i ekološki osviještenoj proizvodnji, novu kampanju za nadolazeće proljeće potpisuje fotograf Johnny Duffort koji se poslužio s nekoliko očitih motiva kako bi što bolje prenio ideju brenda.

Cirkularne fotografije jednostavna su reprezentacija cirkularnog modnog sistema koji se iznova vraća u obliku remakea, a u ovom slučaju, poznavajući estetiku i poslovanje Stelle McCartneya, u pitanju je jasna referenca na cirkularnu ekonomiju odnosno pozitivno poslovanje koje ne šteti okolini i podstiče napredak industrije.

Čak 60 % kolekcije u posljednjih nekoliko godina koje je predstavila dizajnerica, izrađeno je od održivih materijala.

Na primjer, Kaia u novoj kampanji nose tie-dye kombinezon od organskog pamuka, a Kate izgleda odlično blještavoj haljini od održive viskoze. Ovo je tek jedan od primjera kako održiva moda može izgledati i te kako luksuzno, ne zagađuje okolinu i ciklus postaje djelotvorniji i osvješteniji.

Takođe, nakon izlaska kampanje, najavljen je i izlazak filma kao popratni materijal nove kolekcije koji će biti vidljiv na službenim stranicama brenda i platformama društvenih medija.

https://www.instagram.com/p/BsbaMk_hDzF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_camera

Izvor: fashion.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.