KRATKOFIL: Večeras radionica o dokumentarnom filmu

by | 22 Jula, 2011
Američki oskarovac, režiser, pisac i producent Dan Sturman i filmski ekspert Sandra Ruch vodiće radionicu o dokumentarnom filmu koja će se održati večeras od 19:30 časova u Banjaluci na tvrđavi Kastel. 
Radionica je svojevrsni uvod u međunarodni filmski festival Kratkofil Plus koji će se održati od 9. do 13. avgusta u Banjaluci, a namijenjena je studentima filma, režiserima, producentima, kao i drugim filmskim profesionalcima. Dan Sturman fokusiraće izlaganje na svoja filmska iskustva, a Sandra Ruch koncentrisaće se na druge filmove ADS (American Documentary Showcase) roster-a i još nekoliko značajnih tema. U okviru radionice razgovaraće se i na temu kreiranja promotivne kampanje za film koristeći medije i partnerstva sa nevladinim sektorom, skupljanja publiciteta i slično. Domaći režiseri, filmski radnici i studenti imaće priliku da izlože svoje ideje za dokumentarce na kojima rade i prodiskutuju ih sa Sandrom Ruch. 
Učesnici će imati priliku da vide i dokumentarac “Soundtrack for a revolution”, režisera Dana Sturmana i Billa Guttentaga koji govori o američkim građanskim pravima i borbi koja se vodila snagom muzike. 
Dan Sturman sa Billom Guttentagom režirao je dokumentarni film “Nanking” koji je osvojio prvu nagradu na Sundance film festivalu, a producent je Oskarom nagrađenog dokumentarca “Twin towers”.  
Sandra Ruch je producent, konsultant,  kao i filmski ekspert u American Documentary Showcase. Redovno je angažovana kao član žirija na filmskim festivalima i aktivna je na stručnim panelima i konferencijama širom svijeta. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.