Lacoste predstavio kolekciju kojom podiže svijest o ugroženim životinjama

by | 10 Marta, 2018

Kada pomislite na polo majice, vjerujemo da su jedne od prvih koje vam padnu na pamet one s logotipom malog krokodila. Naravno, riječ je o svjetski poznatom francuskom brendu Lacoste, koji je najveću slavu stekao plasirajući na tržište profinjene sportske kolekcije koje često zamišljamo na golferima, jahtašima i šminkerima. 

Kolekcija “Save our species”
Foto: Lacoste

Iako je njihov najprepoznatljiviji znak krokodil, Lacoste je novom limited edition kolekcijom polo majica odlučio otići korak dalje i zamijeniti svoj logo krokodila najugroženijim životinjama današnjice.

Kako bi podignuli svijest o ugroženim vrstama i opasnosti u kojoj se životinje nalaze, ostvarili su saradnju s Međunarodnom unijom za očuvanje prirode i predstavili ikoničku polo majicu u 10 različitih izdanja.

Foto: Lacoste

Na svakoj od majica, na mjestu krokodila nalazi se jedna od ugroženih životinja, a količina pojedinih majica odgovara broju preostalih životinja te vrste. Tako da majica s logotipom nosoroga ima svega 67 komada, onih s kalifornijskom pliskavicom ima 30, s batagur kornjačom 40, s lepilemurima 50, sa sumatranskim tigrovima 350, a s kalifornijskim kondorom 231.

Foto: Lacoste

Zaista, postoji li bolji način da se osvijesti društvo koliko je situacija postala kritična i da smo na samom rubu izumiranja pojedinih vrsta?

Foto: Lacoste

Priznajemo, Lacoste nas je apsolutno oduševio ovim potezom. Kupovinom ovih majica skupljaju se sredstva za pomoć Međunarodnoj uniji za očuvanje prirode.

Foto: Lacoste

Foto: Lacoste Izvor: fashion.hr

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.