Sarah Burton otkrila detalje o kreiranju vjenčanice Kate Middleton

by | 24 Augusta, 2014

Sarah Burton otkrila kako je bilo kreirati vjenčanicu za Kate Middleton, vojvotkinju od Cambridgea.

kate middleton

Sarah Burton, žena koja je kreirala najpoznatiju vjenčanicu našeg doba, napokon je progovorila o kraljevskom vjenčanju u kojem je imala jednu od presudnih uloga, prenosi E!Online. Za svakog bi modnog dizajnera to bio događaj koji će mu obilježiti karijeru, a tako je i sama Sarah istaknula kako je kreiranje vjenčanice iz snova, kao i samo vjenčanje Kate Middleton i princa Williama, bilo čarobno iskustvo.

“Uživala sam u stvaranju ove vjenčanice. Poštujem intimnost tog događaja i prijateljstvo koje je se rodilo tijekom njega. Svaka inteligentna, maštovita mlada žena sanja savršenu vjenčanicu, ili bilo koju drugu haljinu. To je najprirodnija stvar na svijetu. Počašćena sam što sam dobila priliku sudjelovati u tom izazovu”, izjavila je Sarah.

Ova dizajnerica inače izbjegava medijsko eksponiranje te unatoč tome što je bila u samom centru planiranja kraljevskog vjenčanja, i sama je ostala šokirana onime što je vidjela.

“Nisam ni sanjala da će vjenčanje biti toliko veliko. Tek veče ranije, kada sam vidjela sve te fotografe, pomislila sam, Bože, ovo je ogromno!”, zaključila je Sarah.

Možemo samo reći bravo jer je Kate Middleton zablistala na svojem najvažnijem danu, a haljinu su i mnoge mlade pokušale kopirati kako bi što više ličile na haljinu vojvotkinje.

Izvor: dnevnik.hr

Foto: YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.