Modna kuća Gucci novom kampanjom opet pomjera granice

by | 17 Novembra, 2017

Otkako je kormilo kreativnog direktora italijanske modne kuće Gucci u svoje ruke preuzeo neobični ali nesumnjivo talentovani Alessandro Michele, prestižna je kuća počela ploviti u nekom sasvim novom smjeru što joj je donijelo novi telas popularnosti i četu novih obožavalaca koji nestrpljivo iščekuju svaki novi Micheleov korak.

Foto: Ignasi Monreal za Gucci

 

Povodom nadolazećih praznika, Alessandro je ponovno odlučio pomjeriti granice pa je modna kuća Gucci u svojoj Gift Giving kampanji sklopila saradnju sa španskim umjetnikom Ignasijem Monrealom.

Kao veliki poštovalac umjetničkog izražaja, Michele je u modnu prezentaciju proizvoda s Gucci potpisom iznova uveo dozu arta što je rezultiralo fantastičnim vizualima koje potpisuje Monreal, a koji je dosad već imao priliku sarađivati s Guccijem.

Ključni su komadi  i modni dodaci s potpisom prestižne italijanske modne kuće tako prikazane na poprilično nespecifičan način, a Ignasi je u kreiranju kampanje bio inspirisan Ikarom, likom iz grčke mitologije kojeg je otac Dedal upozorio da s home-made pernatim krilima ne leti ni previsoko, ni prenisko, jer ako leti previsoko sunce će otopiti vosak, a ako leti prenisko, morska pjena će natopiti krila i više neće moći nastaviti s letom. Neposlušni Ikar zanemario je očeve savjete. Letio je visoko kako bi stigao do samih nebesa i dotakao ih no sunce mu je svejedno otopilo krila pa je Ikar pao u more i utopio se. U viziji španjolskog umjetnika, Ikar, naravno, nosi smeđe odijelo s Gucci uzorkom i pada u Gucci raj ispunjen fantastičnim predmetima prikazanima na vrlo kreativan način, uz mnogo neobičnih likova i alhemije te skrivenih simbola.

Ova predivna kampanja krasiće zidove u Milanu i Njujorku, čestitke za blagdane i Gucci aplikaciju pa se iskreno nadamo kako ćemo je imati prilike još često gledati.

Pogledajte fotografije; kliknite na fotku za veću rezoluciju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.