Modni svijet u haosu: 50 optužbi za seksualno uznemiravanje

by | 4 Marta, 2018

Nakon što su za seksualno uznemiravanje u velikoj priči New York Timesa optuženi Terry Richardson, Bruce Weber i Mario Testino, svoju je veliku priču objavio i Boston Globe.

Njihov hvaljen istraživački tim Spotlight (o kojem je snimljen istoimeni Oscarom nagrađen film i koji je osvojio Pulitzerovu nagradu), razgovarao je s 50 modela koji su iznijeli nove optužbe na račun 25 poznatih modnih fotografa, agenata, stilista, casting direktora i drugih profesionalaca iz industrije. Neka od najpoznatijih imena na listi optuženih su Patrick Demarchelier (poznati modni fotograf čije ime ste zasigurno čuli u filmu “Vrag nosi Pradu”) s kojim je Conde Nast odmah prekinuo saradnju, zatim stilist Karl Templer, kao i David Bellemere i Greg Kadel koji su radili za Victoria’s Secret, te brojni drugi. Baš svi optuženi su odmah porekli sve iznesene tvrdnje uprkos tome što je 50 ženskih i muških modela jasno i temeljito iznijelo svoja neugodna iskustva pri susretima s njima.

Kako će se ova priča razviti i kakve će posljedice, osim nekoliko otkazanih saradnji, osjetiti spomenuti pojedinci tek ćemo vidjeti.

Izvor: Elle.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.