6 kultnih torbi posvećenih poznatim ženama

by | 2 Maja, 2016

Imati poznati potpis na torbi intimna je želja svaka trendseterice, a imati torbu sa svojim potpisom odnosno vlastitim imenom, san svake poznate dame. Donosimo vam 6 muza čiji je modni san postao stvarnost

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Jane Birkin – Hermès

Nijedna torba nije uspjela da dostigne status kultne Birkinice. Od 1981. godine kada je kreativni direktor Hermesa Jean-Lois Dumas nakon leta avionom osmislio sa preklopom i “sigurnosnim” kaišem najpoželjniju torbu svih vremena.

1a

Glavni “krivac” za baš takav oblik torbe je Jane Birkin pored koje je sjedio u avionu i iz čije su slamnate torbe poispadale sve stvari nakon što ju je ugurala u pregradu iznad sjedišta. Tako je trendovima neopterećena glumica i aktivistkinja postala dio globalne pomame ultra bogatih žena spremnih da na modni dodatak čekaju mjesecima i za nju izdvoje oko 150.000 dolara, zavisno od veličine i materijala.

Ostale kultne torbe i kojim poznatim damama su posvećene, pročitajte na sljedećim stranicama

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Grace Kelly – Hermès

Ova tradicionalna francuska modna kuća poznata prije svega po modnim dodacima izrađenim od kože još je jedan model torbe posvetio poznatoj dami čiji je stil sinonim elegancije i ženstvenosti, Grace Kelly.

2a

Model torbe “Kelly” dimenzijama je decentniji od “birkinice” te je za ručnu izradu jednog primjerka potrebno 18 sati. Dizajnirana je 1935. godine, ali punim plućima je zaživjela kada je princeza od Monaka njome sakrila trudnički stomačić u vrijeme kada još nije bilo objavljeno da je u drugom stanju.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Sophia Loren – Salvatore Ferragamo

Jennifer Aniston i Katie Holmes ljubiteljice su jednostavne torbe “Sofia” s kratkom ručkicom posvećenoj filmskoj divi Sophiji Loren.

3a

Njenom ljepotom i karakterom bio je opčinjen Salvatore Ferragamo te joj posvetio torbicu čija se silueta, gotova kao i glumičina, s godinama nije menjala.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Alexa Chung – Mulberry

Kako poznato ime može biti spasonosna injekcija prihodu kompanije najbolje dokazuje TV voditeljica i manekenka Alexa Chung.

aleksa-torba

Veliki i mali “Alexa” model prozvan njoj u čast činili su 30 posto ukupne prodaje modne kuće “Mulberry” koja je mudro iskoristila njenu popularnost 2010. godine i hipsterski trend, pa je u različitim bojama dizajnirala ženstvenije verzije torbica inspirisanih muškim aktovkama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Brigitte Bardot – Lancel

Dok su ostale torbe izrađene od kože najrazličitijih vrsta, od nojeve do zmijske, Lancel je poštujući osviještenost Brigitte Bardot dizajnirao torbicu izrađenu od tvida i vještačke kože.

5a

Osim što se ovaj brend odlučio za tkanine zbog poštovanja glumičine predanosti borbi za prava životinja, zbog mekoće teksture lakše oslikavaju obrise zvijezdinih oblina. Vrckavi karneri ukras su koji asocira na pletenice koje je Brigitte obožavala da nosi u vrijeme najveće slave.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Sarah Jessica Parker – Fendi

U seriji “Seks i grad” Sarah Jessica Parker glumila je Carrie Bradshaw, zavisnicu o cipelama i torbicama.

Fendi Celebrates The Opening Of The New York Flagship Store - Dinner

Jednu torbicu skoro nikada nije ispuštala iz ruke – model “Baguette” modne kuće Fendi koji je zahvaljujući tome učvrstio svoju poziciju na listi najpopularnijih torbi na svijetu.

IZVOR: ZADOVOLJNA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.