Categories Modni kutak

Boja odjeće govori sve o nama?

Da li ste znali da boja odjeće koju nosite otkriva o vama više nego što ste željeli?

Foto: Arhiva portala

Boja odjeće i modnih dodataka koje nosimo šalje drugima poruku o našem karakteru, raspoloženju i ponašanju više nego što bismo željeli.

Crna

Ako često nosite crnu odjeću želite da ostavite utisak teško pristupačne osobe. Nerijetko ovu boju odjeće nose i osobe koje nešto kriju i koje se osjećaju veoma usamljeno. Dakle, crna nije samo bolja koja prekriva višak kilograma, već skriva mnogo toga u vašem srcu što ne želite da pokažete drugima.

Crvena

Osobe koje potenciraju crvene odjevne predmete žele da pokažu da pucaju od samopouzdanja. Oni su strastveni i žele svima da daju doznanja da neće dozvoliti da im neko stane na žulj.

Zelena

Zelena boja, pogotovo tamnije nijanse, odaje utisak moći i bogatstva. Stilisti kažu da mnogi ne znaju ni da “iznesu” ovu boju, jer zahtijeva stav i samouvjerenost.

Roza

Roze odjeću nose osobe koje su otvorene prema svima i veoma nježne. Takođe, roze je odabir onih koji žele da im se neko približi.

Plava

Odjeću u plavim tonovima uglavnom nose osobe koje zovemo “bensedin”. Te osobe su obično veoma mirne i staložene i uvijek se trude da umire sve ljude oko njih koji su živčani.

IZVOR: AVAZ.BA

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *