Fashion tips: Kako od stare odjeće napraviti novu?

by | 1 Septembra, 2013

Spojiti staru odjeću s novim i modernim komadima ponekad je prava umjetnost. No, neki stari komad odjeće lako možete pretvoriti u zgodan komad uz male prepravke ili dobru kombinaciju. Tako na primjer starom kaputu ili mantilu možete podariti novo ruho ako zamjenite dugmad, stavite neki zgodan broš, šal ili maramu.

moda

Donosimo vam tri savjeta kako možete spasiti staru odjeću i osvježiti garderobu:

1. Nikada nemojte kombinirati vrećaste i široke pantalone s istom takvom majicom i jaknom, jer ćete tako zaokružiti izgled i djelovati kao da ste navukli na sebe prvo što ste pronašli u ormaru.

Ako imate široku jaknu, nemojte ispod oblačiti vrećastu, prugastu košulju ili nešto šareno. Mnogo bolje će izgledati obična bijela uska majica s farmerkama. Takođe, nemojte obući model širokih nogavica, već odaberite moderni kroj uskih nogavica sječenih iznad članka. Isto pravilo važi i za široku majicu, tuniku ili bluzu koje obavezno treba nositi uz uske pantalone.

2. Boje na majicama i bluzama s vremenom blijede od pranja bez obzira na to koliko pazili na njih. Ako se radi o pamučnim stvarima koje obožavate i u kojima se dobro osjećate, jednostavno ih odnesite na bojenje, ali se svakako posavjetujte o tome koja će boja biti najsličnija onoj koju želite, a to zavisi od podloge i sastava materijala. Time ćete osvježiti bilo koji odjevni predmet.

3. Vintag stil vrlo je moderan ove sezone i omogućava puno kombinacija odjeće i dodataka koji su pripadali još vašoj baki. Ogrlice i nakit u vintage stilu lako možete upariti s modernim komadima odjeće poput košulja ili ravnih suknji. Vintage detalji će i najobičniju odjeću pretvoriti u jedinstven stil, zato u ovo doba krize dobro pogledajte šta se skriva u bakinim i maminim ormarima.

Izvor: Ljepota.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.