Categories Modni kutak

Glamurozno i chic: Jesen na COCOPAT način

Prije nekoliko sedmica Marijana i Patricija Kordić koje stoje iza popularnog brenda torbica Cocopat posjetile su Istanbul gdje su pronašle nove ideje, ali i materijale za novu jesenju kolekciju luksuznih i neodoljivih torbica.

Kao i do sada, torbe su izrađene od najkvalitetnijih eko koža i metala, a boje koje preovladavaju u novoj kolekciji su sve najljepše boje jeseni, od smaragdno zelene, boje crvenog vina, do zagasito roze. Cijelu paletu neodoljivih nijansi osvježili su i vintage cvjetnim uzorkom, te modernim zmijskim uzorkom, kao i superpopularnim tvidom.

“Od svih modela koje smo predstavili u novoj kolekciji, kao prvu želimo izdvojiti najnoviji model HUREM. “…ti si najljepša među ljepoticama.Uvijek ću ti pjevati ode”, govorio je Sulejman Veličanstveni o svojoj Hurem, a mi smo se složile da smo pronašle idealno ime za naš novi model. Hurem je idealna torba srednje veličine koju možete nositi i preko dana ali i navečer. Moguće ju je nositi je na dugi lanac i dupli kratki lanac. Radile smo je u raskošnoj paleti boja – smaragdno zelenoj, kraljevsko plavoj, zagasito rozoj i boji crvenog vina, te divnom vintage floralnom
uzorku. Drugačija je od svih torbi na našem tržištu i upravo to je ono što je čini posebnom i zbog čega će plijeniti sve poglede gdje god da se pojavite.”

“Model CVITA je bila najpopularnija torba iz naše kolekcije za proljeće/ljeto ove godine i bila je na vrhu wishliste svih djevojaka koje ne vole uniformiranost i koje žele biti drugačije. Cvitu donosimo i u kolekciji jesen/zima ali u zagasitijim bojama, jer ko je rekao da su cvjetići rezervisani samo za ljeto? Kad smo nedavno objavile naš novi model Mara, pokupio je sve vaše simpatije i usrećio mnoge djevojke koje su iščekivale i jednu “veliku” torbu iz naše radionice. Osluškujući vaše potrebe i komentare, shvatile smo da je Mara možda ipak malo velika za sve nas
“džepne venere”,  pa je tako nastala MINI MARA koju predstavljamo u novoj kolekciji. Osim antracit sive i bordo boje, radit ćemo je još u crnoj, tamno plavoj, bakrenoj, zlatnoj, bež, rozoj i
svijetlo plavoj boji, sa srebrnim ili zlatnim detaljima po želji.”

Što reći o Baby Unama osim da su već dvije godine najnaručivaniji model iz naše ponude i inspiracija mnogim drugim “kreativcima” širom Balkana? Baby Una za jesen je ogrnuta u crni, smaragdno zeleni i bordo crveni baršun, a Baby Une od tvida u tamnijoj i svjetlijoj boji su pokupile sve simpatije i vjerovatno već imamo novi bestseller u najavi.”

Fotografije je radila Maja Topčagić, MUA Lejla Emrić, a modeli su Elena Kosjerina i Patricia Kordić.

“Dok se svi trude biti isti i uklopiti se, mi se svaki put trudimo izdvojiti se iz mase i ponuditi nešto novo i drugačije, a sudeći po komentarima i porukama koje su nam sinoć preplavile inboxe, opet smo uspjele u tome. Drago nam je da djevojke i dalje prepoznaju kvalitet koji je i ovaj put na vrhunskom nivou, a mi se veselimo vidjeti kako će kombinirati nove modele. Kao i svaki put, naše klijentice su najveća inspiracija u stvaranju novih bajkovitih torbica!”, poručuju divne dame, Marijana i Patricija.

I.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *