Kako da obavite kupovinu odjeće brzo i bez kajanja

by | 14 Novembra, 2014

Ako ste skloni višesatnom obigravanju oko izloga i pretjeranom razmišljanju pri kupovini odjeće, ovi savjeti olakšaće vam muke i pretvoriti kupovinu u pravo zadovoljstvo.

šopingovanje-490x315

Držite se provjerenih mjesta

Ukoliko postoje radnje u kojima su poslodavci ljubazni, a vi se osjećate prijatno i možete da priuštite sebi skoro svaki izloženi odjevni komad, posjetite prvo njih. Na taj način nećete doći u iskušenje da se zakačite za neki skupi komad koji ćete poslije otplaćivati mjesecima.

Odredite unaprijed putanju

Najveća greška koju možete da učinite je da uđete u prodavnicu i počnete da tumarate kao muva bez glave, ne sjećajući se na kraju šta ste sve vidjeli, a gdje niste ni privirili. Da ne biste rasipali vrijeme i energiju (a i propustili neki dobar komad), odredite unaprijed putanju kojom ćete efikasno, u jednom krugu, pokriti svaki ćošak.

Napravite dva kruga i krenite ka kabini

Prvi krug obično služi tome da steknete neki utisak o izloženoj robi i atmosferi koja vlada u radnji. Uzmite par stvari koje vam se dopadnu, ali ne gubite vrijeme na pomno ispitivanje svakog odjevnog komada. Kada završite, napravite još jedan, sporiji krug, kako biste se uvjerili da niste nešto propustili.

Donesite odluku brzo

Nakon što ste odabrali stvari, uđite u kabinu i obucite prvo što vam dođe pod ruku. Ukoliko odmah ne pomislite “U, odlično je. Sviđa mi se kako mi stoji”, odbacite odkevni komad jer nije za vas. Nikada ne kupujte stvari koje vas nisu u trenutku oduševile.

Ne tražite tuđe mišljenje

Kada idete u kupovinu, najbolje bi bilo da se oslonite na svoj ukus i osjećaj. Da li je zaista bitno šta vaša prijateljica ili prodavačica misle? Vi ste ta koja plaća i koja će nositi tu odjeću.

Izvor: Superžena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.