Kako nositi pastelne boje tokom hladnije sezone?

by | 1 Novembra, 2015

Postoji mnogo stvari zbog kojih volimo toplija godišnja doba: zbog vremena, cvijeća, lagane odjeće i svega ostalog što vas asocira na proljeće i ljeto…

?????????

Međutim, i dalje možemo unijeti neke elemente toplote u ovo hladno godišnje doba i to uz pomoć pastelnih boja.

Pastelne boje su predstavnici nježnosti, ali i toplijeg vremena. Uz njih možemo unijeti ljetni proljetni vajb kroz aksesoare i odjeću u ovim bojama. Zato vam predstavljamo ovih šest načina na koje možete da iznesete ove divne boje.

1. Kao aksesoar

Prvo ćemo početi sa jednostavnim – aksesoarima. Aksesoar u pastelnim bojama je dovoljan, ako ne želite da nosite veće komade odjeće, kao što su kaputi, u ovim bojama. Razbiće sivilo i hladnoću trenutne sezone, a vama će da da poseban šmek.

2. Samo jedan komad

U jednobojnoj kombinaciji, samo jedna stvar može da učini čuda, pod uslovom da je u drugoj boji. U ovom slučaju se opredijelite za kaput u pastelnoj boji. Kako se tokom jeseni i zime uglavnom nose crni i tamni kaputi i jakne, jedan ovakav će napraviti pravu pometnju, gdje god da pođete. Pored kaputa, obucite tamniju rolku i čizme na štiklu, izgledaćete – nesvakidašnje.

3. Iskombinujte pastelne sa jesenjim bojama

Napravite neočekivanu kombinaciju i oduševite sve, pa i sebe. Slojevito oblačenje uz kombinaciju ove dvije vrste boja će biti pun pogodak koji će nadmašiti svaki stajling.

4. Pomiješajte sa istom bojom, ali u različitim nijansama

Ovo je takođe odlična ideja za tmurne dane. Izaberite jednu boju koja će biti glavna, pa prema njoj birajte odjeću u različitim nijansama. Znači, ako vam je glavna boja plava, uz nju će ići i pastelno plava, kraljevsko plava, tirkizno plava i tako dalje… Budite neustrašivi i stvorite lagani ombre u svojoj kombinaciji boja.

5. Probajte jaču siluetu

Volite opasan stil, ali i pastelne boje? Nema problema jer je sada sve moguće! Bajkersku kožnu jaknu u pastelnoj boji nikada lakše nije bilo pronaći nego sada, kao ni iskombinovati. Uz bilo šta da je obučete, izgledaćete kul i „opasno“.

6. Pametno birajte tkanine

Držite se najviše tkanina kao što su koža, prevrnuta koža i vuna jer su one najbolje za hladno vrijeme. Takođe će izbalansirati previše „slatki“ izgled koji pastelna odjeća zna da napravi.

Izvor: Life content
Foto: Gulliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.