Karl Lagerfeld: Ravna obuća pokazuje stav

by | 28 Januara, 2014

Nakon što je na Chanelovoj reviji za novu ‘Haut Couture’ kolekciju po prvi put manekenkama obuo patike, slavni dizajner Karl Lagerfeld i javno je potvrdio da je sasvim ok nositi ravnu obuću.

Berlin: 2013 Bambi Awards

“U istoriji mode, između 1800. i 1840. žene su nosile ravnu obuću – čak i uz balske haljine, one bi nosile baš ovakve cipele”, rekao je Karl.

Na nedavno održanoj Chanelovoj reviji, manekenke su nosile glamurozne svjetlucave, prozirne haljine a na nogama su imale patike koje takođe čine dio Chanelove ‘Haut Couture’ kolekcije, a koje se mogu okarakterisati kao sportski chic.

“Djevojke ih naprosto obožavaju. Uvjerio sam se u to po načinu na koji su trčale niz stepenice, to je tako prirodno kada ste u patikama”, rekao je Karl. “Silazak niz stepenice na platformama veoma je težak, nezgrapan i ne tako lijep. Patike daju novi stav u modi – fleksibilnost.”

Ove glamurozne parike koštaju tri hiljade evra i moguće ih je kupiti samo uz kompletan outfit, tako da se ljubitelji mode širom svijeta nadaju da će ovaj trend početi još više da se širi.

Izvor: ljepota.ba
Foto: Sipa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.