Kolekcija proljeće/ljeto 2020. Tea Atelier: Oda ljepoti i bezvremenskoj eleganciji

by | 25 Septembra, 2019

Kolekcija proljeće-ljeto 2020, Tee Zubović za Tea Atelier je oda ljepoti i bezvremenskoj eleganciji sa odjećom koja slavi ženstvenost. Luksuzna kolekcija rukom oslikanih, unikatnih odjevnih predmeta i modnih dodataka osmišljena je kao “wearable art” (nosiva umjetnost), te izrađena od visokokvalitetnih materijala.

Inspiracija za kolekciju je neoklasični zamak Petit Trianon, remek djelo harmonije i elegancije, njegovi anglo-orjentalni vrtovi i interijeri, odraz su istančanog ukusa i romantične fantazije Marie Antoinette.

Cvjetni ornamenti su ključni motiv ove kolekcije, isprepliću se u rukom oslikanim svilenim haljinama, suknjama, bluzama i kožnim torbama, poigravaju se kontrastima i intenzivnim bojama, ne narušavajući delikatnu ravnotežu floralnih i geometrijskih formi.

Pogledajte fotografije…

[smart-grid]

[/smart-grid]

 

Kolekcija će biti predstavljena u oktobru ove godine na Vancouver Fashion Week-u koji je nakon New York Fashion Week-a najznačajniji modni događaj u Sjevernoj americi, ujedno i najbrže rastuća sedmica mode u svijetu na kojoj se još od 2001. godine predstavljaju dizajneri iz preko 25 svjetskih modnih prijestolnica.

 

Tea Atelier je brend, akademske slikarice Tee Zubović iz Sarajeva, sa konceptom koji se zasniva na sintezi slikarstva i modnog dizajna u kreiranju i izradi luksuznih, unikatnih, rukom oslikanih odjevnih predmeta i modnih dodataka. Brend je osnovan 2015. godine pod nazivom Art by Tea, a 2019. godine je preimenovan u Tea Atelier.

Proizvodi Tea Atelier su zapravo “wearable art” (nosiva umjetnost) i namijenjeni su svima koji vole i žive umjetnost i modu i žele investirati u vlastiti stil.

Kolekcija: Tea Atelier
Model: Iman Šukalo
Foto & video: Edvin Kalić
Šminka & frizura: Kosta Miljković
Styling: Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.