Modne greške koje će uništiti svaki stil

by | 17 Marta, 2018

Vrijeme je da se otarasite lošeg stila za sva vremena! Pročitajte naše savjete i primijenite ih odmah.

Preduge pantalone

Nadamo se da nije ni potrebno spominjati prekratke pantalone kao modnu grešku, ali nije dobro ni kada su vam nogavice preduge. Iako će mnogi reći kako takve stvari niko ne primjećuje, ovaj detalj sigurno neće promaći istreniranom modnom oku i pokvarit će vaš styling. Stoga, ako ne možete pronaći pantalone čija vam dužina nogavica savršeno odgovara, odnesite ih krojaču koji će na brzinu srediti problem. Vaš stil na tome će vam biti zahvalan.

Pogrešne cipele uz haljinu ili suknju

Zapamtite ovo jednom i zauvijek: što je suknja kraća, to potpetica na vašim cipelama treba biti niža i obrnuto. Dakle, vrtoglavo visoke štikle dolaze u obzir samo kada nosite suknje i haljine ispod koljena ili duže, dok u kombinaciji sa mini suknjicom rizikujete jeftin izgled.

Previše modnih dodataka

Istina je da će raskošna ogrlica, “statement” jaknica ili neka otkačena šarena torbica u trenu oživjeti i najobičniju kombinaciju, ali ne ako sve to nosite odjednom. Iako će vas i to istaknuti u masi, pretjerivanje sa modnim dodacima imaće kontraefekt i nećete izgledati stylish, nego smiješno. U ovom slučaju, manje je više.

Skrivanje iza široke odjeće

Kada su nezadovoljne svojim tijelom, žene često prave istu grešku i svoje “nedostatke” skrivaju ispod široke odjeće. No to ima sasvim suprotan efekat i dodatno vas proširuje te su predimenzionirani komadi puno bolji izbor za žene koje bi htjele izgledati punije. Umjesto toga, birajte odjeću koja laska vašoj silueti, a ono sa čim nikada ne možete pogriješiti su komadi koji ističu struk.

Pogrešan grudnjak

A post shared by R O C K Y (@rocky_barnes) on

Vaš seksi čipkasti grudnjak neće izgledati seksi ako ga nosite ispod obične pamučne majice, baš kao što ni takozvani T-shirt grudnjaci nisu dobar izbor uz satensku slip haljinu. Zato je najbolje kupiti  različite modele  grudnjaka koji će pristajati određenom komadu odjeće.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.