Categories Modni kutak

Omiljene sandale Jackie Kennedy sada u modernoj verziji!

Prije nekoliko mjeseci poznata američka kompanija cipela Jack Rogers odlučila je da ponovo kreira sandale koje je prije skoro 60 godina nosila (na odmoru u Grčkoj) nosila prva dama Amerike, Jackie Kennedy.

Uopšte nas ne iznenađuje ova vijest jer je Jackie ikona stila, a živopisan i mladalački stil 60-ih godina je sada jedna od vodećih inspiracija dizajnera!

Izgleda, međutim, da nije samo brend Jack Rogers došao do takve ideje. Fabrizio Viti (dizajner modne kuće Louis Vuitton) i Ancient Greek Sandals predstavili su svoju verziju legendarnih cipela. A efekat je još bolji!

Dekorativno cvijeće – znak je omiljenih sandala Jackie Kennedy i pojavljuje se na izuzetno elegantnoj klasičnoj formi tradicionalne grčke obuće. Savršeno se uklapaju ne samo u estetiku modernih odmarališta, već i za gradske šetnje, posebno sandale u crnoj boji. Osim njih, kolekcija ima još šest modela – napravljenih od visokokvalitetne italijanske prirodne kože u nekoliko nijansi koje možete izabrati.

“Uvijek smo se divili slikama Jackie Kennedy i njenim casual kombinacijama na grčkim ostrvima ili Azurnoj obali na prelazu između 60-ih i 70-ih godina. Ona je hodala bosa ili u jednostavnim sandalama i evocira na uspomene na vrijedne momente”, kaže dizajner.

Sada se i vi možete osjećati kao ona. Bez obzira da li živite u Londonu, Njujorku ili nekom drugom gradu. Osim ako, naravno, imate “viška” nekoliko stotina evra. Sandale po cijenama od 125 do 210 evra mogu se kupiti preko ekskluzivne prodajne platforme Net-A-Porter.

Foto: Vogue/Net-A-Porter Izvor: grazia.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *