Ona je saudijska princeza i BOGINJA stila

by | 18 Augusta, 2016

Upoznajte ženu koja ruši sve predrasude! Koja pokazuje da je moguće biti nevjerovatno seksi, čak i kada ste zakopčane do grla, jer tako vam prosto nalaže kultura zemlje iz koje potičete… Jer seksepil, šarm, harizma – to je ono što proizilazi iznutra, a Dena Abdulaziz ima sve navedeno, pa još na kvadrat! 

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dena je zapravo saudijska princeza, a pripadnica kraljevske porodice neprestano inspiriše ne samo žene arapskog svijeta, već i šire. Koliki je njen utjecaj u modnom svijetu govori i podatak da je jedan Christian Louboutin jedan od svojih modela cipela nazvao po njoj!

Crnokosa ljepotica je potpuno posvećena modi – to je njen život i njena profesija. Ova princeza vlasnica je dva ekskluzivna butika u Rijadu i Dohi, a takođe je posvećena potrazi za talentovanim, neafirmisanim dizajnerima čiji rad potom promoviše i aktivno im pomaže. Dena će biti i prva urednica Vogua za arapsko tržište, čiji prvi broj izlazi ove jeseni.

“Vogue vidim kao priliku da kreiram inovativne editorijale koji će slaviti ljepotu arapske žene na nama svojstven način! Tačno je da je naša kultura drugačija i naše podneblje konzervativno, ali arapske žene se ne razlikuju od ostalih – i one žele da budu snažne i prelijepe”, istakla je supruga sultana bin Nasera bin Abdulaziza.

Fantastične modne kombinacije prelijepe Dene pogledajte na sljedećoj strani…

Uglavnom se kao ikone stila uzimaju evropske princeze i holivudske glumice, ali priznaćete – svima njima Dena održala je dobru modnu lekciju! Ona je glamurozna, prefinjena, elegantna, i nadasve neopisivo šik, i nikada, baš nikada je nećete vidjeti u nečem što je kratko, dekoltirano ili provokativno. Jer, ne zaboravimo, ona ipak dolazi iz potpuno drugačije kulture. Samim tim, njen uspjeh je još veći – malo kome bi pošlo za rukom da plijeni pažnju dok poštuje sva ta stroga pravila!

Ova žena je prava inspiracija, zar ne? U našoj foto galeriji pogledajte kako se ona igra modom!

Izvor: Life content

Foto: Getty/Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.