Sasvim običan dan neobičnog Karla Lagerfelda

by | 3 Januara, 2015

Milan Carara Delevingne backstage at the Fendi Show

Kupanje prije ručka, posebna prostorija za sređivanje frizure i Choupettina dnevna rutina… tako tipično Karl! Čuveni dizanjer otkriva svoju uobičajenu dnevnu rutinu…

07.00 Spavam sedam sati dnevno, bez obzira na to kada sam otišao na spavanje. Tokom revija visoke mode vratim se lošim navikama ili čitam do 4 sata ujutru. Svakako, ne vjerujem u pilule za spavanje.

07.30 Ujutru sam uvijek lošeg raspoloženja. Prije doručka čitam novine, što takođe utiče na to kako se osjećam. U zavisnosti od toga šta pročitam moje raspoloženje može i da se pogorša.

08.00 Za doručak imam dva proteinska shakea bez mlijeka i kuhano voće. Kruške ili jabuke, tako mi je ljekar preporučio. Ujutru ne smijem da jedem slano, mogu slatko, i to od prirodnog zaslađivača. Vještački šećer nisam ni taknuo već 13 godina. Smršao sam, i ne želim da vraćam te kilograme. Kao da imam morsku bolest ako ga uzmem slučajno, a ako ga jedem tri dana zaredom onda mi stvara zavisnost.

08.30 Dio moje jutarnje rutine je da unosim suplemente koje je ljekar napravio specijalno za mene. Njih čuvam u srebrnoj posudi iz dvadesetih. Svake godine idem na analize da provjerim da li je sve u redu i da li možda treba da dodam neke vitamine.

09.00 Poslije doručka provodim vrijeme sa svojom mačkom. U planu nam je linija šminke, ali to je još uvijek tajna. Inače, voditi računa o njoj uopšte nije lako. Veoma je razmažena, ima dvije spremačice i ne voli kad je sama.

09.15 Posteljina, peškiri, sve što je iskorišteno mora se odmah mijenjati, svakog dana. Uvijek me je strah da stvari nisu besprijekorno čiste. Zato i imam tako veliku kolekciju francuskih posteljina.

09.30 I dalje u pidžami započinjem crtanje i provjeravam pisma. Iako su mi podovi topli ne idem bos, sobne papuče nosim obavezno.

12.00 Prije ručka se kupam. Nikada se ne tuširam jer mi se tako kovrdža kosa, a ne volim kovrdžavu kosu. Takođe ne volim ni one pjenušave kupke, to je za ljude koji se ne kupaju temeljno. Dodajem francuske soli za kupanje, što mi čini kožu mekom.

12.30 Poslije kupanja nanosim suhi šampon Klorane, da mi kosa bude ovako baš bijela. Imam posebnu prostoriju u kojoj to činim. Da nema toga ovo bi se prosipalo svuda pa bih poslije morao sve to da čistim, sve parfeme, bočice, sve zasebno, ne ne… Nikako. I uvijek vežem kosu u rep, ne volim kad mi kosa pada na lice. Ne znam kako to drugim ljudima prija, ja bih se izbezumio u roku od nekoliko minuta.

12.45 Vrijeme je za njegu. U mom kupatilu nalazi se jedan frižider. U njemu čuvam kreme za njegu kože. Kada sam napunio 24 godine majka mi je rekla da će od tog trena sve poći nizbrdo. Iskreno, mislio sam da će tako nešto da se desi tek kada budem imao 27, ali ne, ona je bila sigurna da je u pitanju 24. Dosta krema sam probao. Uglavnom koristim Chanel, Sisley, Creme de la Mer, Clinique, i La Prairie, sve su odlične. I stalno ih mijenjam. Kao što ne jedemo istu hranu, tako ne bi trebalo da uvijek iste preparate za njegu nanosimo na kožu. Sviđa mi se i Clean od doktora Pitanguya, iz Brazila, on liječi poznate. Nikada nisam imao nikakve estetske zahvate. Vodim zdrav život, ne pijem, ne pušim, spavam sasvim dovoljno, tako da za tim stvarno nije bilo potrebe. Ne koristim kremu za sunčanje jer se ne sunčam od četrdesete. Ruke štitim tako što nosim rukavice.

13.00 Posljednji put kada sam imao manikirku uradila je nešto pogrešno pa sam je refleksno ošamario, a što se pedikira tiče završio sam inficiran, tako da sam brinem o svojim noktima, svake nedjelje.

13.15 Volim da se parfemišem mnogo. Poslije kupanja koristim elegantni Karl Lagerfeld for Men, i nanosim ga i po posteljini, peškirima, stvarima koje sam isplanirao da obučem…

13.30 U ovo vrijeme ručam. Između obroka ne jedem ništa. Već 30 godina nisam jeo čokoladu. Miris mi se dopada, ali je jednostavno ne jedem. Možda me je doktor hipnotisao.

14.30 Najviše radim poslije ručka. Radim od kuće jer ne mogu da stvaram sa 3.000 ljudi oko sebe. Volim da budem sam kad radim.

17.00 Pijem Diet Coke i Pepsi Max. Ne pijem ni kafu, ni čajeve. Pijem vodu, ali ne mnogo, pošto nema nikakav ukus.

21.00 U najvećem broju slučajeva radim do devet uveče.

21.30 Spremam se za spavanje. Ali ne kupam se tada, jer me to razbudi.

22.00 Imam isti krevet u svakoj kući. Dušeci su napravljeni po mojoj mjeri i želji, mijenjam ih na pola godine. Bez sna potpuno sam izgubljen.

Izvor: elle.rs

Foto: Sipa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.