Savjeti kako da pametno šopingujete

by | 1 Septembra, 2018

Događa li se i vama da kupite neki odličan odjevni komad i na kraju ga nikada ne nosite? Koliko puta vam se dogodilo da pogledate svoj ormar prepun odjeće i pomislite kako nemate šta obući? Ne brinite, svi smo bili u takvoj situaciji. Postojeće stanje možete popraviti boljom i preglednijom organizacijom ormara, a za sve buduće kupovine sjetite se savjeta koje ćemo vam sada otkriti!

Cijena i nosivost 

Kada vidite odjevni komad koji vam se sviđa pokušajte odmah vizualizirati nekoliko odjevnih kombinacija u kojima biste nosili novi komad. S tim na umu ponekad je bolje uložiti u kvalitetan dizajnerski komad koji možete nositi u svakoj prilici, nego potrošiti jednaku svotu novca na deset high-street komada koje ćete obući jednom.

Trendovski komadi

Sasvim je normalno da se zaljubite u najnovije trendi komade, ali razmislite isplati li se ulagati u njih. Ove jeseni u trendu je životinjski uzorak i vrlo vjerovatno ste i vi primijetili savršene dizajnerske čizme zmijskog uzorka koje želite, ali promislite biste li ih nosili da nisu u trendu. Ako je vaš odgovor ne odlučite se za isplativije high-street varijante.

Krojevi

Sigurno se i vama barem jednom dogodilo da ste kupili odjevni komad kroja koji uopće ne odgovara vašem tijelu, ali jednostavno ste se zaljubili u njega, a zatim kad ste se kod kuće pogledali u ogledalo zaključili ste da ga vjerovatno nećete nositi. Razmislite o krojevima koji odgovaraju vašem obliku tijela i kupujte isključivo odjeću tih krojeva.

Udobnost

Je li se i vama dogodilo da isprobate cipele i jedva stojite u njima koliko su neudobne, a zatim ih svejedno kupite i borite se sa žuljevima svaki put kada ih nosite? Udobnost bi uvijek trebala biti na prvom mjestu, posebice kada je u pitanju obuća!

Kvalitet ili kvantitet

Pogledajte svoj ormar i razmislite fali li vam doista odjeće ili samo neki modni dodatak koji će podići svaku odjevnu kombinaciju? Pokušajte jedne sezone izbjegavati kupovinu trendovskih komada i uložite u kvalitetnu dizajnersku torbu ili cipele zaključit ćete da je kvaliteta doista puno bitnija od kvantitete.

Izvor: elle.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.