Spremanje ormara: 10 stvari kojih bi trebalo da se riješite!

by | 29 Augusta, 2019

Puno češće idemo u kupovinu odjeće nego što radimo čistku ormara. Tako zna doći do toga da nam ormar bude prepun odjeće, ali da nemamo baš puno izbora. Zato je vrijeme da iz ormara izbacite ovih deset komada odjeće kako biste napravili mjesta za one stvari koje ćete zapravo nositi.

#1 Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mjesto. Zato joj pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam takođe dugo potrajati.

#2 Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja

Ili koju god brojku imate na umu. No, vrijeme je da onda mjesto te haljine u ormaru zauzme druga haljina ili komad koji ćete birati prilikom odijevanja za takve svečane prilike.

#3 Odjevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije riječ samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i o rađenju “emocionalne čistke” nakon koje ćete se osjećati puno bolje.

#4 Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvobitni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. No, na vama je da procijenite koliko je vaš grudnjak iznošen te kada je vrijeme da ga izbacite iz svog ormara.

#5 Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

Nastavak na sljedećoj strani…

#6 Bijele majice koje su požutjele

Majice najvećim dijelom čine našu garderobu, a bijele majice ključni su komadi. No, ako su one požutjele i ne mogu se više izbijeliti, onda nema smisla držati ih u ormaru.

#7 Neodgovarajući komadi

Komadi odjeće koje čuvate već godinama, a koji vam ne odgovaraju i koji su neudobni izbacite iz ormara i zamijenite ih s odjećom u kojoj se osjećate dobro i koja vam odlično pristaje.

#8 Odjeća iz “prošlog” života

Odjevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormaru. Vrijeme je da oslobodite prostor za odjeću koji ćete zapravo nositi.

#9 Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i minđuše više nema mjesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamjenjive stoga nema smisla držati ih u ormaru.

#10 Oštećene vješalice

Pokidane i oštećene vješalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cijene vješalica znaju biti poprilično pristupačne zato lako možete pronaći nove i bolje zamjene.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.