Categories Modni kutak

Spremanje ormara: 10 stvari kojih bi trebalo da se riješite!

Puno češće idemo u kupovinu odjeće nego što radimo čistku ormara. Tako zna doći do toga da nam ormar bude prepun odjeće, ali da nemamo baš puno izbora. Zato je vrijeme da iz ormara izbacite ovih deset komada odjeće kako biste napravili mjesta za one stvari koje ćete zapravo nositi.

#1 Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mjesto. Zato joj pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam takođe dugo potrajati.

#2 Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja

Ili koju god brojku imate na umu. No, vrijeme je da onda mjesto te haljine u ormaru zauzme druga haljina ili komad koji ćete birati prilikom odijevanja za takve svečane prilike.

#3 Odjevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije riječ samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i o rađenju “emocionalne čistke” nakon koje ćete se osjećati puno bolje.

#4 Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvobitni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. No, na vama je da procijenite koliko je vaš grudnjak iznošen te kada je vrijeme da ga izbacite iz svog ormara.

#5 Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

Nastavak na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *