Sredite ormar: Ovih stvari trebalo bi što prije da se riješite

by | 5 Januara, 2016

Sigurno ste se mnogo puta našle u situaciji da stojite ispred ormara i govorite sebi da nemate šta da obučete. Razumijemo vas, apsolutno. Ali, to često nije tačno. Često imamo i više nego što nam treba.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Pokušajte da zapišete koliko komada iz svog ormara niste obukle nijednom ili samo jednom. Spisak će sigurno biti poduži. Zato je vrijeme da u Novoj godini napravite i novi raspored u svom ormaru i riješite se stvari koje vam apsolutno ne trebaju.

Klonirana garderoba. Donji veš ili majice istog kroja, a samo različite boje su jedno. Ali, četiri potpuno identične cvijetne haljine, koje se samo razlikuju u jednom detalju. Pogotovo, ako baš i niste tip za cvijetne haljine, ali ste ih kupili nekoliko jer ih svi nose ili su bile na popustu. Izaberite omiljenu iz cijele te grupe i nju ostavite u ormanu.

Garderoba koja je i dalje kao nova, netaknuta, upravo jer je nikada niste nosili ili ste je nosili samo jednom. To su oni komadi na koje ste naišli na popustu ili ste ih kupili za neku specijalnu priliku, a sada samo prave gužvu u vašem ormanu.

Komforna, često ogromna, garderoba koju nosite samo kada ste same i cijeli dan se izležavate u krevetu. Svi imamo takve komade, u njih se ušuškamo kada znamo da nigdje nećemo ići i da nam niko neće dolaziti. I često mnogo onih komada koje više ne nosimo u javnosti, završe upravo ovako. To je prosto začarani krug. Napravite selekciju, ne kažemo da bacite sve omiljene dukseve i džempere za izležavanje u krevetu, ali napravite selekciju onog što ćete stvarno nositi i u čemu vam je udobno.

Komadi koje ste nekada obožavali, ali sad ih ne volite ili više nisu u trendu. Ako razmišljate o tome kako se moda stalno vraća, vaš ormar će biti prepun. Riješite se onih komada koje ste voljeli kao tinejdžerka i sada razmišljate o tome kako ste uopšte mogli da ih nosite. Neki outfiti treba da ostanu samo na fotografijama.

“Ući ću ponovo u te farmerke”. Rečenica svima poznata. I ne samo farmerke, već gomila garderobe koju smo nosile kada smo bile mršavije, otkačenije, mlađe… Slobodno mijenjate svoj stil i vraćajte se samo onim provjerenim stvarima koje volite i u kojima se osjećate udobno.

Riješite se svih komada koji su na bilo koji način oštećeni. Torbe, cipele, džemperi, jakne… takve komade svi imamo u ormanu. Riješite ih se odmah, jer ako ih niste do sada popravili i sredili, nećete ni ubuduće.

Za kraj, garderoba koju prosto ne volite. Sve ono što ste dobili na poklon i tome ste se slatko nasmijejali. Sve ono što ste mislili da će vam dobro stajati, a ustvari samo je osvjetljenje u prodavnici bilo sasvim drugačije. Sve ono za šta mislite da ćete jednog dana imati hrabrosti da obučete. To je ono što vam ne treba. Osvježite svoj orman i svoj styling, a na vidno mjesto poslažite garderobu koju možete da kombinujete svakodnevno.

Izvor: Life Content

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.