Categories Modni kutak

Super trik da osvježite svoje stare bijele patike

Zaboravite na žute fleke ili sivkasti ton na vašim omiljenim bijelim patikama, jer vam donosimo super trik da ponovo izgledaju kao tek kupljene!

S dolaskom lijepog vremena opet smo iz ormara izvukli omiljene patike. Bijele patike, ili one u bojama ali s bijelom gumom, modni su klasik koji obožavamo još od djetinjstva. No, nažalost sve one s vremenom požute ili postanu sivkaste uslijed raznih tehnika pranja i dugog nošenja. Premda današnje veš mašine imaju programe čak i za pranje patika, ništa nije toliko djelotvorno kao stari, provjereni i sasvim prirodni trik.

Naime, sve što vam treba da vaše patike opet zablistaju i postanu savršeno bijele, kao i onog dana kada ste ih kupili, jest soda bikarbona, voda i malo sirćeta. Pomiješajte vodu i sirće u jednakim omjerima pa dodajte sodu bikarbonu u količini koja vam je potrebna da dobijete gustu smjesu. Zatim uzmite staru četkicu za zube, umočite je u smjesu i njome dobro istrljajte patike. Kada završite isperite ih toplom vodom i ostavite da se osuše na toplom zraku, ali ne na direktnom suncu!

Izvor: cosmopolitan.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *