Super trik da osvježite svoje stare bijele patike

by | 12 Maja, 2018

Zaboravite na žute fleke ili sivkasti ton na vašim omiljenim bijelim patikama, jer vam donosimo super trik da ponovo izgledaju kao tek kupljene!

S dolaskom lijepog vremena opet smo iz ormara izvukli omiljene patike. Bijele patike, ili one u bojama ali s bijelom gumom, modni su klasik koji obožavamo još od djetinjstva. No, nažalost sve one s vremenom požute ili postanu sivkaste uslijed raznih tehnika pranja i dugog nošenja. Premda današnje veš mašine imaju programe čak i za pranje patika, ništa nije toliko djelotvorno kao stari, provjereni i sasvim prirodni trik.

Naime, sve što vam treba da vaše patike opet zablistaju i postanu savršeno bijele, kao i onog dana kada ste ih kupili, jest soda bikarbona, voda i malo sirćeta. Pomiješajte vodu i sirće u jednakim omjerima pa dodajte sodu bikarbonu u količini koja vam je potrebna da dobijete gustu smjesu. Zatim uzmite staru četkicu za zube, umočite je u smjesu i njome dobro istrljajte patike. Kada završite isperite ih toplom vodom i ostavite da se osuše na toplom zraku, ali ne na direktnom suncu!

Izvor: cosmopolitan.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.