Categories Look koji volimo, MODA, Modni kutak

“Svi smo ovdje ludi”: Fantastična modna priča dolazi iz Boudoir ateljea // “Prkosne haljine” (FOTO)

Dizajnerice Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević ljepotom veličanstvenih kreacija liječe naše teške misle uzrokovane korona-krizom!

#prkosnehaljine #restart #novipočetak #WeAreAllMadHere

Kada je mačak tako šarmantno doviknuo Alisi “Svi smo ovdje ludi”, pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čudesa u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat za istoriju koji se rado i danas izgovara. Naime, u samo nekoliko riječi Lewis Carroll objasnio je kako je sasvim normalno, čak i uobičajeno, biti pomjeren, šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnom svijetu.

Fotografije: Matkovic x Vild

Kako se istorija stalno ponavlja, tako i ove godine svjedočimo nevjerovatnom razvoju događaja na svjetskom nivou, uzrokovanom koronavirusom koji je promijenio naš svijet i pritom najjače udarao na industriju luksuza, mode i ljepote.

Fotografije: Matkovic x Vild

Sve ono što smo do juče smatrali očekivanim, ono u čemu smo gotovo uživali bez razmišljanja, sada je poljuljano i dovedeno u pitanje. Kako bi odgovorile na teška pitanja, tamne misli i osjećaj nemoći koji vlada u industriji luksuza, dizajnerice modnog dvojca Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević – odlučile su predstaviti novu capsule kolekciju couture mode naziva “Prkosne haljine” i pritom su osmislile vizuelno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz “Alise iz zemlje čudesa”. Raskošni printovi na maxi kreacijama kao da govore o nekom drugom, sretnijem i opuštenijem životu, pomjerenom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima.

Fotografije: Matkovic x Vild

Njihove kampanje već su dugo pravi festival ljepote, a tako je i ovaj put u još jednoj izvedbi Franje Matkovića i Senje Vild koji su ovjekovječili najnovije Boudoir kreacije. Duge haljine prepune volumena i valova, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu ljepotu i neodoljivost, glavne su uloge u slagalici stila koju ne treba previše razotkrivati. Romantična, superženstvena moda, s natruhama nešto prigušijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojana je neočekivanim kolorima koji oduzimaju dah.

Fotografije: Matkovic x Vild

Ovim je kreacijama teško reći “ne” iz više razloga – supernosivi komadi pravi su statement piece kojima trendovi ne mogu ništa, koji postoje kako bi grlili žensku figuru i dali joj onaj “we are all mad here” potpis. Boudoirke ne odustaju od svoje jedinstvene estetike, produkcije jedinstvenih, gotovo couture komada, i to je ono čarobno. Moda živi, u svojem svemiru, baš kako to i priliči.

Više informacija na www.boudoir.hr

Tim zadužen za kampanju // Kosa: Katica Topčić / Kevin Murphy // Make-up: Tena Bašić // Model: Claudia A. za Talia Model

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *