Zanimljive ideje da osvježite svoj stari kaput

by | 2 Februara, 2020

Koliko puta vam se desilo da pregledajući svoj garderober ugledate stari kaput i shvatite kako biste ga ponovo nosili, da nije malo pohaban. Ako vam je baš drag i ne želite ga se riješiti evo nekoliko trikova kojim ćete ga obnoviti. Jedna od ideja je i da iskombinujete dva ili tri istrošena kaputa, od svakog isiječete najupotrebljiviji dio i spojite ih. Zvuči šašavo, ali može biti vrlo lijepo.

Aplikacije

Ako vam se kaput čini dosadan, previše siv ili blijed, možete na njega prišiti neku zanimljivu aplikaciju. Nebitno je gdje. Može se naći na rukavu, na dnu kaputa ili na reveru. Neka bude lepršava, jarke boje i zanimljiva. Može to biti i neki cvijet. Kada odaberete aplikaciju možete početi sa preradom starog sloja. Očistite kaput, odaberite mjesto, stavite aplikaciju i zašijte. Ako je ukras ljepljiv onda je potrebno preći vrućom peglom preko njega.

Dekorativne trake kao mogućnost osvježenja

U specijalizovanim prodavnicama možete kupiti trake kojima se ukrašavaju materijali. Ako je kaput jednobojan osvježićete ga trakom sa više boja, dok za višebojni kaput možete koristiti jednobojne trake materijala koji se slaže sa materijalom kaputa. Kako biste dodali malo glamura svom omiljenom odjevnom predmetu, iskoristite traku koja na sebi ima svjetlucave ukrasne kamenčiće. Traku ušivate na ivicu kragne, na revere ili po dužini kopčanja.

Dugmad daju novi život

Nekada će vaš kaput biti kao nov ali će dugmad na njemu biti iskrzana i istrošena. Mada većina ne obraća pažnju na to ima i onih kojima će vaše neugledno dugme zapasti za oko. Zbog toga, najlakše je staru dugmad zamijeniti novim. Hoće li to biti kontrast boja ili veličina na vama je da odlučite. Vi ste kreator.

Kaiš za eleganciju

Vaša figura biće istaknuta ukoliko na kaput, koji ga originalno nije imao, dodate kaiš. Za deblji kaput odaberite deblji kaiš i obrnuto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Украшения Ручной Работы (@mrs.gurina) on

Broš je odličan izbor

Jedan mali broš čini čuda. Na jarki kaput stavite zagasiti broš, na tamni nešto svjetlucavo. Može na reveru, a može i na rukavu. Sve zavisi od kroja, stila kojim se vodite i same ličnosti. Nešto otkačeno što je u skladu sa vama će svakako istaknuti ono što jeste i u čemu uživate.

Za ljubitelje krzna – krzneni okovratnik

Za malo glamura tu je krzneni okovratnik. Okovratnik možete zašiti za kaput ili ga pričvrstiti pomoću nekoliko dugmadi. Ako sami niste vični šivenju ili ste mišljenja da bi to krojačica mnogo bolje uradila slobodno se pokrenite.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images, Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.